Hälsan,  Livet

Ett lite positivare inlägg

Slutet av förra veckan var verkligen ingen höjdare. Mådde verkligen piss där ett tag, sån där må-dåligt som innebär att så fort du slår upp ögonen på morgonen känner du hur jäkla dåligt det kommer bli. De är svåra och dra sig upp ifrån, och jag lyckades inte så superbra. Men det är OK att det blir så ibland. De här dipparna kom betydligt frekventare förut, och med tanke på allt som pågår i livet nu energimässigt är det snarare konstigt att det inte händer fler gånger.

_DSC0074-1.jpg

Då är det tur att jag har någon som Marcus. Som slår upp ögonen en fredag morgon och istället känner “ikväll ska jag överraska Rebecca med en trerätters!”. Och sedan gör det också.

Jag körde förmiddagen på jobbet och tog sen datorn och körde resten av passet hemma hos mamma. Jag har för mig att det var något jag skulle göra där, och att det var därför jag åkte dit, men nu kan jag inte för mitt liv komma ihåg det, haha! Men där stannade jag tills Marcus sa att det var OK och komma hem.

_DSC0076-1.jpg

Förrätten bestod av vitlök deluxe! Rökta räkor med aioli och vitlöksbröd, och så bubbel till det förstås.

_DSC0078-1.jpg

Huvudrätten, där överraskade han med panerad rödspätta, amandinepotatis och urgod stekt, kryddig sparris. Efterrätten var ovanligt avancerad och bestod av en chokladkupol fylld med glass och krossade Oreos, som han hällde varma hallon över så den smälte och avslöjade innehållet.

Vilken man! <3

Resten av helgen fick bli som den blev. Hade planer på att åtminstone fixa någon Alla Hjärtans Dag-produkt till företaget but my heart wasn´t in it. Höhö. Så jag tillät mig själv att skippa det i år, och istället planera mer inför påsk.

Marcus hade pratat om vikten av att be om hjälp under morgonen, när jag i princip vaknade och började böla, så dåligt mådde jag – trots trerätters kvällen innan. Så jag bad om hjälp med att städa bakstugan – där jag gått och småstädat av och till, men stökat ner desto mer, och inte riktigt tagit tag i det eftersom jag inte haft något att förbereda så allt har bara byggts upp till ett gigantiskt städ-crescendo. Sagt och gjort, så fixade han/vi det med och till kvällen kändes det bra att vara där inne igen.

Söndagen drog jag till Malin och kräktes ur mig lite där. En av (många) bra saker med henne är att hon ofta ger röst till de logiska tankar jag själv tänker, men av nån anledning inte tar till mig förrän jag får höra någon annan säga det. Det blir någon slags avdramatisering tror jag. Organisationsfreak som hon är med, så fick jag en egen lista i hennes anteckningsbok i brist på att jag gör det själv liksom, haha! – där hon skrev ner i punktform alla grejer jag behöver strukturera upp under våren. Och den här gången tog jag faktiskt till mig av det både hon och Marcus sagt om just anteckningar. Skriva listor. Göra upp ett schema. Kunna bocka av saker. Sagt och gjort så klottrade jag hela veckan full i min kalender dagen efter. Bokstavligt talat, klottrade! För eftersom jag annars har allt i huvudet, och hjärnan ibland portionerar ut information i etapper, så lyckades jag fylla en dag med uppgifter och sedan inse att just det, jag har ju en tårtleverans med och behöver en timme av den dagen att göra frosting!

Många överstrykningar, pilar som flyttade på saker, och allmänna doodles senare, hade jag iallafall en någotsånär god överblick och hade gett mig själv lagom med uppgifter. Idag exempelvis, var jag ledig (har börjat ta ut ATK-timmarna) och hade skrivit upp tårtbotten och sy-övning på dagordningen. Japp, nu schemalägger jag faktiskt mina hobbys också. Bara för att annars blir det inte av.

Och det här hjälpte mig väldigt mycket redan i morse, när jag vaknade ovanligt sent eftersom kroppen tydligen behövde sova ut rejält. Istället för och bli stressad över att ha sovit bort halva dagen, kände jag mig lugn eftersom det ändå fanns gott om tid kvar för de två göromål jag hade idag. Framsteg!

Och yes, jag har både gjort tårtbotten och sytt ett par påsar idag, så det kan bockas av med gott samvete.

Jag har fortfarande lite vänt-ångest, och lite företagsstress – men å andra sidan så har jag ju faktiskt massor roliga saker att se fram emot framöver nu som jag behöver tänka på och ta till mig. En AW med Johanna och Sosso på fredag, på ett ställe som jag vet redan nu kommer ha den godaste halloumiburgaren ever! Ett firande av min älskade mamma i helgen, och lite tid över på söndagen för experimentbak. En pralinkurs i Nora nästa vecka (!) och dagen efter planeras en heldag med tjejerna. Dessutom fick jag idag en inbjudan från mitt nya jobb (ihop med en notering att de ser fram emot att jag kommer) till en kick off, som innebär en helg på västkusten med ett spahotell, afternoon tea och trerätters. Jösses!

Det här med att jobba med sig själv och att inte falla tillbaka i samma vanor och negativa tankespiraler som gjorde mig utmattad är ett ständigt pågående arbete. Nästan så jag kan säga att jag jobbar trippelt emellanåt. Med ordinarie jobb, företaget, och mig själv. Och jag själv är definitivt det allra viktigaste av dem tre.

Om ni har läst hela vägen hit, good job haha! Nu ska jag försöka hålla mig ifrån rants ett tag och fylla bloggen med ljusa bilder på allt det vackra i vardagen, stort som smått.

Ta hand om er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *