Företag,  Livet

I survived!

God morgon vänner, och tack för era fina ord under förra inlägget. Nu har några dagar gått, och jag har kunnat återhämtat mig från den här något röriga starten av företagandet och hämtat energi. Tisdagen var jag ju ledig och hade tänkt preppa inför marknad, men nu bet jag i det sura äpplet och avbokade den.

Elektrikern kom och fixade elen – jordfelsbrytaren hade pajat helt, så den blev utbytt.

P1070337-1.jpg

Eftersom han kom tidigt på morgonen, passade jag på att njuta av soluppgången och en betydligt mjukare start av dagen.

P1070324-1.jpg

Morgonen bjöd på den allra finaste frost och alla grönsaker jag inte hunnit med fick stryka på foten, men det gör absolut ingenting.

P1070339-1.jpg

Bara några timmar efter att jag avbokat marknaden, så dimper det ner en annan beställning i mailen. Specialbeställningarna är ju fortfarande aktiva på hemsidan, eftersom de inte är regelrätta beställningsformulär utan funkar lite som offertförfrågan. Då är det en önskan om tårta till en 4-åring som inte fått tårta förut på grund av allergier. Går det och fixa ihop något med kort varsel till söndag?

Och det var liksom som en påminnelse i precis rätt ögonblick – varför jag egentligen startade den här verksamheten. Inte för och kränga så mycket godsaker som möjligt, utan kunna fixa unika och roliga saker till de som annars kanske har svårt att hitta fika.

Normalt sett är ett par dagar lite lite för och svänga ihop en tårta som inte är väldans basic, men jag kände att jag blev så glad och pepp över den här lilla ordern att jag hade planerat den till 90% redan innan jag ringde upp kunden.

P1070342-1.jpg

Den ska levereras på söndag, och igår fixade jag tårtbottnarna samt de små cupcakes som också var med i beställningen. Idag ska jag fixa fyllningar och imorgon sätta ihop den i god tid innan kvällens festligheter drar igång. I jämförelse med förra veckans ordeal så känns det här superlätt och kontrollerat.

Vilket jag säkert får äta upp nu när jag skrivit det, och jinxat det all världens väg, haha!

P1070343-1.jpg

P1070341-1.jpg

Men ja, ibland kan man undra om det finns någon eller något där ute som vill testa en. “Nu ska vi minsann se hur mycket hon verkligen vill det här, vad är hon beredd och ta!” Och när jag klarade mig igenom skärselden hjälpligt, tog de rätta besluten blev jag belönad och fick mig en liten tankeställare, vilket absolut var behövligt. Mycket intressant det där.

Anyway, klockan är tidig (för mig) och jag svamlar lite känner jag. Jag ville bara tala om att jag är OK, att jag uppskattar all er support <3 och att det ska bli så himla skönt med en “normal” helg (tja, relativt iallafall). En positiv sak från förra veckans mayhem är att jag definitivt höjt ribban för vad som är ansträngande helgarbete! Imorgon ska Sara och Angelica firas, och vi ska även spela julklappsspelet, rekordtidigt i år. På söndag är det 1:a advent (!!) och då blir det såklart adventsfika. Så idag ska jag rota fram de resterande julkartongerna och göra lite julfint, och grovstäda bakstugan efter både min och elektrikerns framfart. Efter att jag kirrat den veganska jordgubbsmoussen och vaniljkrämen med då. Sen är det fredagskväll med lugn och ro, chips och soffa.

Att alla kalenderkunder kommer äta sin första bit av julgodis och jag då har exakt 24 dagar av oro och ängslan över att de inte ska tycka om det eller att något annat jag inte har kontroll över går snett med allt gotter, det kan vi kanske bortse ifrån just idag… ehem…

Kram på er finisar, ha en mjuk och härlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *