Första intrycket av Kiev

Är så slut att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Adde har redan somnat bredvid mig här och klockan är fem hos oss. Men så är jag inne på 36 timmar utan sömn och Adde sov dåligt natten till gårdagen och jobbade till halv ett på natten så inte konstigt. Ikväll blir det inte många knop gjorda. Vi pratade lite om att eventuellt gå ut och leta reda på ett stort varuhus som ligger en bit bort, men jag tvivlar på att det kommer hända. Men vi har precis varit och ätit i hotellets resturang, drog en klassisk Chicken Kiev och till efterrätt har jag en delikat, glaserad bulle att smaska på innan jag däckar.

Vi bor på högsta våningen på Hotel Lybid, och utsikten är helt awesome.

CSC_0011

DSC_0003

DSC_0004

Vi kom hit runt ett-tiden ungefär efter en lååång taxifärd (med en taxi från flygplatsens egna bolag, så vart varken blåst eller ihjälkörd, phew) och efter att ha checkat in på hotellet så gick vi ut för och leta reda på mötesplatsen vi ska till imorrn bitti inför touren. Vi hittade centralstationen ochMetron men sen stod det att det var en "subway" bort till platsen där de hämtar upp oss, så vi rände runt och försökte hitta tunnelbana men det fanns bara vanliga tåg - och all info på kyrilliska. Vi frågade informationen men de kunde ingen engelska och viftade bara bort oss. Snudd på panik där ett tag - men sen hittade Adde en väg ner under stationen som vi inte lagt märke till pga ett gäng alkisar som stod i trappan och härjade. Men där nere fanns helt enkelt en tunnel som ledde ut bakom stationen, och där var mötesplatsen vid KFC. Engelskan i det här landet som sagt...

DSC_0015

DSC_0021

Bussarna här ser ut att ha hängt med sen 2:a världskriget. Det här var en av de "fina". Samtidigt såg vi elspårbussar (?) längre in mot staden.

DSC_0017

Höghusen, omg... det är fan höghus ÖVERALLT. Både supersjabbiga, nybyggda, och de mitt emellan med balkonger som ser ut som de ska rasa när som helst om man så mycket som fimpar lite aska på dem.

DSC_0019

DSC_0023

DSC_0025

Notera den vita Ladan i bilden ovan - de är också överallt här, liksom i Polen. Östeuropéerna gillar sina små fyrkanter till bilar.

DSC_0030

Denna öl satt bra fint efter dagens Metro-drama.

DSC_0035

Min kyckling och Addes pizza. Maten var väl sådär, men vi hade helt enkelt inte ork att leta reda på en passande restaurang så vi tog den enkla vägen denna gång - imorrn och på lördag blir det nog bättre, med mat som touren erbjuder och lite mer tid att hitta rätt på lördagkvällen.

DSC_0038

DSC_0040

Och så den göttiga bullen till efterrätt! Vi hittade den i en supermarket där vi också shoppade loss på udda chipssorter som vi tänkte testa sen, om vi nu vaknar efter att jag lagt ifrån mig dator och mobil.

DSC_0042

DSC_0043

Nu ska jag ta och lägga mig ner och slumra lite så får vi se hur kvällen blir. Kommer somna in till ljudet av hundraelva tutor från trafiken utanför. Det är en jäkla tur att man är van vid Dublin-chaffisarna kan jag säga, för här är det fullständigt laglöst när du befinner dig i en bil...

DSC_0047

DSC_0044