Jag och min far

Fars dag igår, och då kavlade vi såklart upp ärmarna för och göra en liten Fars Dag-tårta. Facebook förmodligen svämmade över av otroligt vackra tårtor från de olika dekorgrupper jag är med i, men jag valde en simpel lite sak som var vacker i sin enkelhet.

Man märker att jag är en novis när det kommer till tårtor... jag hade egentligen tänkt ha en tårta som var täckt med grädde och sen vit choklad-ganache som rann ner lite läckert över kanterna på den. Vispade upp min ganache och började hälla och KLOFS! - så var nästan hela tårtan täckt av chokladen istället!

Var inte mycket mer och göra än och hälla över de få delar där grädden syntes och gräma sig över hur grynig ytan blev istället för den omsorgsfullt utslätade grädden. Men men, shit happens. Tårtor är fortfarande nytt för mig och man får inte ha bråttom när man gör dem. Huvudsaken den här gången var att den blev god.

DSC_0084

DSC_0085

Tårtan är fylld med jordgubbssmörkräm och ett litet lager lemon curd för och bryta av sötman. Riktigt saftig och god blev den!

DSC_0095

DSC_0097

Vi roade oss med att sitta och titta igenom pappas gamla systemkamera från 80-talet, komplett med vidvinkelobjektiv och separat blixt och annat skoj! Det saknas bara den rätta typen av batterier så jag tänkte ta upp jakten på dem sen och kanske kunna använda denna lilla gömda skatt. Om det fortfarande säljs rullfilm vill säga...?

Det är roligt och fortfarande upptäcka saker som jag och pappa har gemensamt. Vi har samma tänk, samma känslighet och eftertänksamhet, samma tycke för Converseskor och inredning, veteranbilar och 50-talskultur, gillar båda och ha Animal Planet på i bakgrunden och samma (smått makabra) humor. Jag har också märkt att när jag berättar historier och dylikt så härmar jag hur min pappa gör, för att det blir så underhållande. Jag har också haft pappa som handledare ett litet tag under  min vårdutbildning och inte många döttrar kan "skryta" med att ha bondat med sin far över en koma-patient med hela sängen full av diarré ;)

DSC_0111

Anyway...

En liten pryl från samlingen kunde vi använda någorlunda och det var en lins för spektrum! Den gick inte och skruva på men kunde hållas framför min kameralins, så kunde man få till lite snajsiga effekter med varierande resultat :)

DSC_0113

DSC_0115

Många pussar och kramar till dig älskade pappa! <3

Och appropå pussar, under kvällen kom Adde förbi så hundarna fick ge lite Fars Dag-kyssar - han är ju ändå det närmaste en husse de kommer :)

 <3

DSC_0124

DSC_0127

Får se till och ta en fin bild ihop med Saga också ser jag nu - hon är ju inte den som kryper upp i knäet, och har väl inte storleken till sin fördel heller. Men en bild på alla tre av mina sockertoppar skulle jag vilja ha iallafall. Det blir photoshoot nästa gång!