Solving sorrows with sugar

Ja, vad man säger man? Jag ska helt enkelt inte ha bil. Det vilar någon slags förbannelse över mig, eller så lyckas jag med konststycket att vara lika förbaskat naiv och dum varje gång - trots att jag tar med mig pojkvän/mamma/morbror/pappa till och hjälpa mig bedöma om det är lurendrejeri eller inte.

En sak är säker - aldrig mer en billig bil. Nästa bil, som förmodligen kommer införskaffas nån gång nästa år när ekonomin stabiliserat sig, kommer jag köpa ifrån en av de stora bilfirmorna och Adde får välja ut vilken jag ska ha. Kombi och miljöbil, kommer vara mina enda "krav".

Anledningen till denna lilla bittra tirad är det faktum att bilen tappade en fjäder från framhjulet häromdagen. När den nu vart inlämnad, visade det sig att fjädrarna på båda framhjulen var antingen av eller slut. Dessutom var bromsen felsatt. Och fälgarna var fel. Och  vinterdäcken obalanserade. Allt som allt, ytterligare 4000 i reparationskostnader. Där rök min säng liksom.

Men men... det är som det är. Nu är den servad och fixad, men den där nyförälskelsen jag snackade om har svalnat betydligt och efterlämnat en fadd eftersmak.

Nog om det - nu är det riktigt, rejält Novemberväder ute. Regnet har öst ner hela dagen och visar inga direkta tecken på att sluta. Men det gör det bara ännu mysigare att sitta inne i värmen med lite godsaker.

Adde kom hit sent igår kväll eftersom jag var iväg på tjejkväll i Vadstena och han ska vara iväg i Jönköping hela dagen idag, så vi fick ta en natt och en frukost ihop. Fixade iordning pannkakor med alla onyttiga tillbehör som jag kunde finna :)

DSC_0062

DSC_0068

DSC_0072

DSC_0075

Två promenader har jag hunnit med idag också, även om det har tagit emot. Men så tänker jag på hur tråkiga matte-promenader det blir för hundarna på vardagarna, och att jag är den som håller i avgörandet till om de får en bra dag eller inte. Inget kickar igång en så mycket som en rejäl portion dåligt samvete! Så därför har vi gått i spöregnet med täcken och regnjackor i parti och minut, och en ytterst slirig, kolsvart tur igenom Staffanstorp. Hundarna överlyckliga, så länge man rör på sig - står vi still, då blir de som sju svåra år. Speciellt Idun.

DSC_0079

Tjejkvällen då - det var norrländska Sara som snart fyller år som höll i den, och bjöd på supergoda smördegsknyten med kyckling och sweet chili, och en annan variant med parmesanost. Till efterrätt serverades det en supergod morotstårta, och till både mat och efterrätt bjöds det på mycket skratt och skitsnack och en och annan bajshistoria...

DSC_0037

DSC_0041

DSC_0045

Nu ska jag se om en kan ta och fixa till något inför Fars Dag imorgon, skvätta lite mjöl och glasyr i köket och sen tar jag lördagkväll! Puss på er!