Skogsmullar

Sitter och stålsätter mig inför och gå ut i regnet som jag hör smattrandes mot fönstret. Det är så gött här inne med en nylagad fläskfilégryta och varmt kaffe och repriser av alla veckans slötittarprogram på 3:an som man kan ha maraton på i bakgrunden. Men, hundarna måste ju ut. Idun har säkert inget emot och stanna inne men Saga brukar kräva hällregn och storm kombinerat för att hon ska börja tveka lite i dörröppningen.

Vi var dock iväg på en långpromenad i Ödeby under eftermiddagen, med fantastiskt klar och ren luft och dagen till ära även med Addelito som sällskap. Det var en skön avslutning på en heldag tillsammans som började med mat och kaffe på Steve´s i Linköping, som för övrigt hade grymt god bearnaisesås men ett overload av isbergssallad. De måste ha köpt in ett rejält parti sallad till nåt vrakpris från nån grönlangare för det var fan isbergssallad all over the place. Till och med inne i min bakade potatis, under all räkröra (som visserligen var väl tilltagen, plus där) hittade jag isbergssallad undangömt.

collagesteves

Mätta och belåtna gick vi sen fem meter till höger och bänkade i oss vad som nog kan vara världens minsta salong i en biograf, ever! Vi är ju så jäkla bortskämda med biokomplexen från Dublin och hade ju tänkt att Linköping skulle vara ungefär likadana men tji fick vi - hur många platser kan det ha varit där inne, 40? Mindre?

Anyway, vi såg The Butler, en film som fått häpnadsväckande dålig kritik på IMDB men jag tyckte den var riktigt, riktigt bra. Visst, den är lite Forrest Gump, fast i afroamerikansk version, och det är lite överraskande att se en så stor ensemble av skådisar som får max 5 minuters scentid vardera. Störst surprise var det och se Mariah Carey i början av filmen, kanske tre minuter sammanlagt och utan att säga ett enda ord, men det är en stark scen som sätter tonen för resten av filmen. Helt klart värd och se, om inte annat för och se hur otroligt fågelskrämmeaktig de gör Oprah Winfrey under vissa årtionden!

Spenderade natten hos Adde och det är alltid lika stor utmaning och försöka få vettig sömn vid de här tillfällena. Mer än en gång vaknade jag av ett knä i ryggen som puttar undan en och sen ett huvud som helt fräckt placerar sig på mina kuddar. När ägaren av huvudet får detta påtalat för sig, kontrar han med att upplysa mig om hur oerhört osmickrande jag såg ut vid insomnandet under en av nattfilmerna. Efter ca fem års relation i någon form så är detta på ett ungefär hur våra argumentationer ser ut nuförtiden.

Lyckades skrämma slag på lille Musse med som tyckte min kamera var fruktansvärt läskig och stelbent gick och gömde sig med förtvivlans blick inför denna behandling.

DSC_0942

DSC_0943

DSC_0944

DSC_0945

Nu har klockan blivit halv åtta och det spöregnar fortfarande, så det är bara och bita ihop och dra på regnjacka och ge sig ut. När jag kommer hem har jag en slurk Ben & Jerrys kvar att förtära innan helgen tar slut och en ny arbetsvecka tar vid. Jösses vad fort dessa två dagar gick, trots tidsomställning...

IMG_9268

IMG_9275

IMG_9277