Blandad kompott

Jag är 27 år gammal och måste ropa på mamma för att ta bort en spindel. Sorgligt men sant. Traktens alla källarspindlar verkar ha fått för sig att mitt rum är nån slags fristad där de kan roama runt som de behagar, och de blir fan bara större och svartare och fräckare. Sitter precis i dörrkarmen och sträcker ut sina långa, vassa ben och tar ytterligare ett kliv in i vad jag trodde var min fristad och jag lovar att de flinar medans de gör det med. Jag pallar inte källarspindlar alltså. Och jag pallar inte att varenda fanskap ska kila in i springan i väggen bakom min spegel, och sen ligger jag där i sängen på natten med täcket upp till nästippen, full av ångest över att de kanske kommer klampa över mig när jag somnat. Dansa en jigg på min panna. Brrrrrrrrrr!

Nu är den senaste inkräktaren iallafall bortflyttad till andra änden av trädgården och man kan få lite sinnesro innan det är läggdags.

Gårdagen var full av fart och fläkt - var hos Malin och åt chokladkaka och kaffe till frukost, sen fick jag spaghetti och urgod köttfärssås till lunch, och mer kaffe på det. Plockade av deras lilla italienska oas där sammetslena vindruvor hänger i klasar, och fick en försmak av Halloween när ett färgglatt köksspöke hasade runt och väste.

IMG_9134

IMG_9137

IMG_9138

Igår var också dagen då jag till slut gav upp och gav in, för att få min förbannade bil fixad. I helgen har den varit värre än värst och köra, med snortaskig tomgång och en motorlampa som börjat lysa även efter omstart (Have u tried turning it on and off again? Funkar inte riktigt på bilar) och att köra den känns mer som och köra en av krockbilarna på Gröna Lund. Mamma och Adde satt igår och gjorde gemensamma ansträngningar för och hindra mig från att försmäkta av oro inför det ekonomiska skalvet som jag är så bergssäker på ska komma. Och det är jag fortfarande. Men efter att ha avverkat tre bilar som samtliga visade sig kostsamma med individuella reparationsbehov, så är jag rääääätt så pessimistisk... jag vet inte om jag har haft en nedrans otur eller bara är blåst. Förmodligen båda två. Ååååångeeest!

Nästa bil blir iallafall med garanti och tillhörande lån för och ta från en prisklass som näppeligen innebär en bil som är i det minsta behov av nån redigering.

Håll tummarna för att jag inte blir ruinerad!

IMG_9140