Sugary

Ikväll har jag äntligen fått arslet ur vagnen och packat upp mina väskor. Yep, de har förblivit ouppackade sen jag kom hem i söndags, men till mitt försvar har jag lyckats ha fullt upp alla kvällar fram till idag, inte kommit i säng förrän alldeles för sent runt elva-halv tolv-tiden - inte riktigt läge att ställa sig och börja sortera skor när man står och svajar av trötthet och inte ens kan lägga ihop sin lekamen ordentligt under täcket.

Det var ett tag sen jag bakade nu, eller ja - sen Addes födelsedag för en och en halv vecka sen. Men det är lång tid i min sockersöta värld ;) denna vecka hade jag dock fikan på jobbet som är på torsdagar, inte fredagar som är inrutat i mig och gör mig störtförvirrad ofc. I tisdags fick jag för mig det var gott om tid kvar eftersom i mitt huvud tänkte jag på just fredag. Sen kom jag på att nej fan, det är ju onsdag som blir bakdag och då vart det genast skrik och panik. Som tur var hade jag planerat åtminstone en liten del i förväg, genom och baka cupcakesen (för självklart skulle mitt första fika vara cupcakes, sätta ribban!) i början av veckan och ha färdigfryst frosting som blev över sen tårtan. Men ni som vet hur jag funkar vet ju att jag inte gärna nöjer mig med en sorts kakor utan jag hade ju två, tre till eventuella bidrag att skapa och "känna efter vad som passar bäst". Och så förtränger jag totalt att dessa två, tre provexemplar av bakverk faktiskt tar ganska många timmar att göra och inte direkt står i proportion till hur många timmar jag faktiskt har...

Needless to say, så var jag ofc inte alls nöjd med resultatet men när kommer jag egentligen bli det? Jag råkade välta en av dem så frostingen blev tilltygad och höll på och få en hjärtattack, I shit you not. Inte lätt detta med och ha våldsam passion för något.

IMAG0336

Det som syns i bakgrunden är baked minidonuts med pepparkaka och kolaglasyr men de vart hänsynslöst bedömda som för fula för bild av mig ;) men goda var de, som små mjuka praliner. Ätes bäst nygjorda, inte efter en dags väntan på förtäring.

De togs emot väldigt väl iallafall och det bästa var kommentarerna om att själva cupcaken var så saftig - är det nåt jag haft lite fobi för så är det alla dessa chokladrecept som blir så mastiga att de blir torra, men de här vart precis lagom, kan tänka mig att det blir lite browniestuk på dem om man tar ut dem nån minut tidigare. Recept finns här för nyfikna, jag modifierade lite med chokladen men annars är det samma.

Nu skenar klockan iväg ser jag så sitta och ladda upp Dublinbilder får jag göra i helgen. Fan så gött med helg imorgon, jag ska inte göra ett skapandes dugg förutom och socialisera och ta igen lästiden och långa, vackra höstpromenader med vovvarna. Var i Varamon med dem under kvällen och knäppte några kort. Dags att börja tänka på och kanske fixa förstoring på en del bilder nu när man lyckats få ihop en del tavelvärdiga sådana.

IMAG0406

DSC_07922