The greenery of home

Märkligt är det hur man glorifierar saker och ting. Nu när man är tillbaka i Irland så ser man bara det positiva med allt. Man glömmer att det fanns tillfällen då man bara ville hem till Sverige med, svor över den ständiga blåsten, den dåliga isoleringen och alla uppkäftiga irländska ungar och det faktum att hur och vad man än åt så nog fan gick man upp i vikt - som att all mat per default är lite, lite friterad.

Men å andra sidan - jag stannade ju två och ett halvt år här. Så mycket av det positiva övervägde ju.

Det känns väldigt skumt på ett sätt och vara tillbaka, som besökare. Jag sover i min gamla lägenhet hos Peter och John, som tog över rollen som roomie efter mig och Adde. Det känns faktiskt som och komma hem, även fast jag sover på en uppblåsbar madrass denna gång. De är och jobbar och jag ska ner på stan och... turista? Nä fan, kalla det reminiscing. Jag ska ta med kameran och gå gata upp och gata ner och bara njuta av att vara här igen.

Igår försökte jag flanera lite på stan men svårt och göra det med en stor jävla blommig väska släpandes efter mig. Var inne en snabbis på Penneys och höll på och få dåndimpen. Älskade Penneys! Hemma i Sverige har jag letat överallt efter den perfekta tunna, långa cardiganen but without luck. Tre meter in i Penneysbutiken och jag har redan sett tre olika jag vill ha. Score!

Dock så fyllde jag ju upp sagda väska igår med alla mina grejer jag skulle hämta och har endast 2 ynka kilo kvar till godo... plus handbagage då. Men några plagg kan jag nog få med mig iallafall.

DSC_0515

DSC_0510

När det var klart så var det dags för maten som jag drömt om med febrig längtan hela veckan - pommes! Varm, fettig, flottig pommes med massor vitlökssås, massor ost. HerreGUD så gott det var! Jag blev smått religiös där i ungefär tio minuter innan härligheten var slut. Får se om jag hinner med en till innan jag åker hem.

DSC_0517

Efter denna gudomliga måltid var jag borta i Corduff en sväng och lämnade Kemis beställningsvaror från Sverige och hälsade lite på folket som var där. Likadant efteråt, då åkte jag ner till City Center igen och levererade till Teddy och hans roomies. Sen hem igen och däcka på min madrass.

Idag skiner solen, det är 14 grader ute och jag ska ge mig ut med kamera och euros i högsta hugg och gå loss nere i stan! Försöka boka bord inför ikväll också, Mulligans öppnar tydligen inte förrän 4 i eftermiddag så hoppas de inte fått in mängder med reservationer innan.

Höres!