Birthday boy

Ujuj vilken födelsedagshelg det blev. Fredagen var det inte möe bevänt med, jag kom, jag såg film, jag somnade. Typ. Lördagen vaknade jag klockan sju såklart och kunde inte somna om, utan låg och halvslumrade en stund innan jag gav upp. Vi drog till systemet och inhandlade grejer inför kvällen, och sen skulle vi gå ut på promenad med jyckarna. Väl inne i skogen är jag klantarsel nog att lyfta på en pinne som då Saga hoppar upp efter, missar, och landar rätt på Idun och trampar snett med tassen och skriker i högan sky samtidigt som hon linkar undan på tre ben. En hel revy av hisnande skador passerade som en bildserie i mitt huvud; brutet framben, avslagen muskel, armbåge ur led, amputering... böja böja böja på tassen och benet och jo, det går, inget verkar brutet. Vi beger oss hemåt igen och Saga börjar så sakteligen stödja på tassen, efter många om och men beslutar vi oss för och avvakta, ge smärtstillande och låta henne vila. Saga är så go men så dum ibland och ska lägga sig med båda frambenen vikta under sig i korgen och gnäller, gnäller gnäller när det värker i tassen - såklart. Och det värker nåt fruktansvärt i mitt mattehjärta. Hemskt är det när djuren har ont och inte kan tala om vart, eller hur.

Hon piggar på sig iallafall under eftermiddagen och vill till och med gå nedför altandörren och gå ut i trädgården så då är krisen över. Väljer att följa med på Addes födelsedagsmiddag på Matverkstan, äta supergod plankstek och sen bege mig hemåt igen för och kolla till Saga. Allt är väl och hon äter, dricker och stödjer på benet och, största friskhetstecknet, vill kasta boll. Mamma är iväg men kommer hem lite senare så jag åker iväg till resten av firandet. Vi spelar lite spel, dricker lite, och bastar, jag håller på och gå åt, fy fan asså att det finns bastutävlingar där folk sitter flera timmar i sträck...

Får sms av mamma att Saga mår bra och att jag kan stanna borta om jag vill så jag och Adde börjar bege oss tillbaka till lägenheten han vaktar. A som är lite fuller och börjar få ont i nacken, som sedan utvecklar sig till fullskaligt migränanfall och ja... ska inte gå in på pinsamma detaljer för stackarn men jäklar vilken lång natt det blev. Det hela slutar med att han står och duschar i en halvtimme för att det lindrar och sen lägger sig ner i badkaret med vatten forsandes och somnar med jämna mellanrum. Som den hariga medmänniska jag är så gick jag och vakade så att fanskapet inte går och drunknar i ett badkar på sin egen födelsedag. Dessutom är han skapligt full fortfarande så är ju inte världens skönaste och argumentera med. Framåt femtiden på morgonen får jag upp honom ur vattnet efter löfte om att sjunga "Med en enkel tulipan" om han gör det. Somnar, och vaknar - klockan sju. För i helv...

Dvalar mig fram till klockan tio i sängen innan jag stiger upp och hämtar paket och tårta som han får tillsammans med ett glas vatten och två Ipren som frukost på sängen och ännu en skönsång. Årets presenter: ett tangentbord och en resa till Kiev, med besök till Pripyat och Tjernobyl. Fan vad overkill jag är asså. Hoppas nu bara att han vill ha med mig också.

Powernappar så gott det går under dagen och på kvällen vankas födelsedagsmiddag hemma hos Addes mamma. Inhalerar varm smörgåstårta och bjuder på tårtan som Adde fick. Den monstruösa skapelsen lär ju räcka ett tag. Overkill där med.

Jobba 7-16 på måndagen, gå och lägga sig kl 9 och sova 9 underbara, stabila timmar och så jobba kväll idag. Nu har jag checkat in, skrivit ut flyg-och-bussbiljetter och diskuterat boende och Sverigegods att ta med i övermorgon. Kör en övernattning hos A igen och hoppas på lugnare natt ihop denna gång ;)

Obligatory pics.

DSC_0502

DSC_0508

IMG_9007

IMG_9008

IMG_9013