Recap

Bråda dagar ihop med gruvlig förkylning är ingen bra kombo om man vill ha regelbundet bloggande. Så får köra en snabb recap för och hinna up to speed.

Den här pizzan har egentligen ingenting med den gångna veckan och göra, det var faktiskt förr-förra veckan den förtärdes. Men tyckte det var lite busigt och visa vilken fruktansvärt onyttig pizza jag drog i mig. Åt upp all pommes och en slice pizza och sen var jag proppis. I både mage och artärer.

DSC_0009

Sen kom då min förväntade råförkylning. Massa massa snor, ont i halsen och på gränsen till feber, då tog jag till hot whiskey för och försöka jaga undan infektionen i första stadiet. Mamma hade bara kanelwhiskey hemma och det var bland det vidrigaste jag nånsin tvingat i mig. Det brände på läpparna, så starkt var det. Borde ha insett allvaret bara vid anblicken av flaskan; en dansande djävul är inte direkt ett tecken på att dina smaklökar kommer dansa likadant.

DSC_0021

Sen kom ju Stefan och Maria som sagt och vi spelade lite och hade oss i torsdags. Under fredagen kom de hem till oss, bjöd på läfse som var ungefär som ogräddad bulldeg i tunnbrödsform som man skulle smeta smör, kanel och socker på.

DSC_0024

Turturduvorna.

DSC_0029

Efter fikan drog vi till Napoli och drog i oss kebabtallrik, Stefans... tredje? Finns få saker som är så starkt förknippat med Motala som Napolis kebabtallrik. Den är ett måste.

Och efter det, drog vi in till Ljungsbro marknad. På vägen dit kommer världens jävla ösregn som håller i sig ungefär tills vi kom ner till sista ståndet. Ingen av oss hade några direkta regnkläder, förutom Stefan då som hade förnuftig jacka. Gjorde ju inga underverk med min förkylning direkt. Men jag hittade rostad majs och spritspåsar. Score!

Under lördagen drog vi in till Linköping för lite shopping och glassätande i stekande solsken. Även här väljer jag att klogga igen sagda artärer genom att tre rågade kulor med hallonsorbet, dammsugarglass (ni vet, kakan, inte föremålet) och delicatobollglass. Alltså chokladglass med bitar av delicatoboll. Om nom nom.

DSC_0039

DSC_0044

Anton har (som 90% av omgivningen nu känns det som) gett sig på 5:2 dieten och hade fastedag idag. Bad timing.

Hittade Spindelmannen i leksaksbutiken med. Han verkade dock ha stelnat i ren förskräckelse. Skulle jag nog också göra om jag befann mig i ett hav av barn med obegränsad leksakstillgång.

DSC_0037

Sen under lördagkvällen var det dags för Irländsk Afton. Eller rättare sagt, Svenskar Iklädda Kilt Som Spelar Irländsk Musik. Halva min släkt var där och det dracks billig öl och gin&tonic ur plastmuggar. Fan så Motala det är alltså.

Mina två fina morbröder: Åke

DSC_0069

Och Roffe:

DSC_0071

Min kusin Robin, Åkes son, som blir helt speedad efter 2 öl.

DSC_0072

Den sjungande svensk-irländaren. Kvällens bästa var när de klämde i Wild Rover, min favorit, och alla sjöng med och stampade takten. Förvånansvärt många i Motala som verkar känna till irländska pubvisor.

DSC_0074

Sen serverades supergod potatisgratäng och kött. Jag och Roffe var först upp att ta för oss, och först upp att ta om. Inga svennefasoner där inte.

DSC_0075

Tillhörande grogg i Åbro mugg. Classy as fuck.

DSC_0078

Nån hade med sig mycket populära solglajjor.

DSC_0107

DSC_0111

Vet inte riktigt vad som hände med brysselkexet här. Det var ganska långt senare under kvällen som det gjorde sitt framträdande.

DSC_0097

Och efter brysselkexet går det bara utför i bildserien ;)

Kan avsluta med ett väldigt underhållande, misslyckat försök till gruppbild. Bara Janne som lyckas se fotogenisk ut.

DSC_0126

Utöver detta så sitter jag med den förbannade bröstvärken från Dublin nu och måste ta itu med den en gång för alla. Har äntligen fått besked om att min skatteåterbäring har behandlats av Revenue och nu väntar 7-10 dagars spänning på vad slutresultatet landar på. Och häromdagen drog jag på mig kläderna som vanligt på morgonen och gick på toa. Känner något kliar på högerbenet och viftar bort. På golvet landar fetaste jäkla tvestjärten. Nackdelen med och bo i en källare...