Fudge fudge fudge!

Åkte in till Linköping centrum efter jobbet i fredags för och köpa en present till mig själv för min första lön,  i form av en minidonutplåt. Nu vart det ju mer ego-presenter än bara den, men det kan vi ta sen...

Linköpings stadsfestival pågår för fullt och internationell matmarknad har det varit med. Jag vandrade runt och spanade in alla spännande rätter och valet föll till slut på en kamelburgare från det australienska hörnet. Jag åt ju deras andra burgare förra året, krokodil och känguru, och nu hade de alltså lagt till kamel. En skylt informerade mig om att Australien har mest kameler i världen, och det stämde banne mig. Jag trodde det var Asien eller övre delen av Afrika men de har "bara" den största koncentrationen av kameler för sin yta. The land down under har flest vilda puckelryggar. Där ser man.

Kamel smakade... udda. Ungefär som att man mosat köttbullar och stekt med lite fläskfärs. Grovt kött. Gott i ett par tuggor men sen smakade det mest hemligt.

IMAG0209

Gick förbi indianer som spelade temat till Last of the Mohicans på panflöjt och fick allt lite gåshud på armarna.

IMAG0203

Efter att ha gått runt och andats in alla kryddiga dofter från mat, parfymer, bakverk och tvålar, hör jag en sjungande brittisk röst som önskar någon "a WONDERFUL evening" och står då rakt framför himmelriket för alla stora fans av engelsk konfekt - fudgebordet!

IMAG0205

Lukten av smörigt socker låg tung i luften och överallt stod folk och tog kort för de ser så himla fina ut, fudgebitarna, där de ligger och jäser i sina prydligt staplade högar. Jag var inte sen att nappa åt mig en påse och lassa den full, och när jag kom hem gick jag loss fullständigt på och fota godbitarna. De gör sig oerhört bra på bild, och det hade jag inte alls i åtanke när jag köpte dem... ;)

collage

Den gulbruna är whiskeyfudge - den åt jag för din skull Markus, om du läser detta :)

DSC_0726

DSC_0747

DSC_0748

Undrar just hur mycket smör och socker det gick åt för och göra de här. Det är ju inte små bitar direkt.

DSC_0756

DSC_0783

DSC_0793

Mamma är engagerad i mina bloggbilder nu. "Skär upp dem och lägg dem på det här fatet så blir det fint"

DSC_0805

DSC_0799

Nu återstår bara att äta upp dem också. De är så mastiga att det räcker med ett par bitar, så det kommer väl ta oss några veckor att förtära dem allihop. Men värre nödvändigheter har man ju varit med om :)

DSC_0779