Small talk

Ojojoj så mycket bilder jag har och gå igenom nu. Har tagit massor de senaste dagarna och vill ha inlägg om dem alla så jag minns hur det var när de blev tagna. Att få en systemkamera var nog en av de bästa grejer som hänt mig :D

Idag var jag iväg hos en gammal jobbarkompis som jag inte sett på år och dar för en fika. Fredrik och jag jobbade ihop på Dometic, under den tiden då jag var ihop med Rickard och jobbade ihop med Li. Det var tider det! Fredde var våran reparatör och jag och Li satt i testen och testade kylskåpen och fixade till de sista delarna. Minns inte vart Rickard var, nånstans i mitten av banan med nåt elektriskt småplock tror jag. Vi blev ett rätt tight litet gäng. Speciellt när vi började jobba långa och sena kvällspass, började klockan två och jobbade till tolv och sen åkte vi till Peckas och köpte mat som vi åt i Li och Luddes (hennes kille) gillestuga.

Liten rolig anekdot under den här tiden, var att Stefan jobbade på Dometic en period med och ibland satt vi alla på bandet och snackade skit om det vart ett glapp i produktionen eller var allmänt lugnt. Och Adde jobbade också där, fast på en annan bana, och kom för och hälsa på Stefan. Jag är ju en sån som ofta speglar andras personligheter, är väl mitt sätt att försöka komma så bra överens som möjligt med nytt folk. Och jag visste sen tidigare att Adde var en storkäftad liten tuffing så jag var inte sen med att vara uppkäftig tillbaka och speciellt när jag var bland vänner och säkerligen blev lite modigare. Så jag sa nånting i stil med "nej inte den jäveln" eller nåt, när han kom. Och det slog ju slint åt fanders. För regel nummer ett (då iallafall) var ju att A kunde vara uppnosig mot andra men blev helt förfärad om nån var det tillbaka - för sen fick jag höra att han tyckte jag var asdryg med min "uppkäftighet" så pass att han var tvungen och dela den här upplevelsen med sin vän, och det slutade med att de startade nån slags "vi-som-hatar-Rebecca"-klubb. Japp, true story. Och det ägnade de sig åt ett bra tag tills... ja jag vet inte när exakt det här vände, tror A har pratat om det men jag har glömt. Och idag är vi ihop. Vilken solskenshistoria! Kan ju säga att idag är jag uppkäftigare än nånsin mot honom och ändå stannar han kvar. Män...

Anyway. Fredrik. Fidan fick följa med eftersom hon är så glad i barn och senast han såg henne var hon bara en liten skit. Det är hon fortfarande, men med lite mer muskler.

Första som hände var att hon fick en bit skinka eller korv eller vad det var och sen satt hon klistrad vid honom.. Såklart. Den hunden skulle sälja sin bakdel för en köttbulle.

DSC_0533

För oss människor - mer bullar!

DSC_0529

De här bilderna blev lite suddiga men tyckte de var så mysiga så de får vara med ändå. Idun trivdes som fisken i vattnet med en 4-åring som ger henne all uppmärksamhet hon vill och låter henne pussas så mycket hon önskar.

DSC_0534

Nellie är för övrigt helt bedårande. Enligt sin pappa inte alls sig själv denna vecka utan en mycket trotsig liten fröken, men för mig var hon oerhört underhållande. Mycket fascinerande vilken skillnad i utvecklingen det är mellan 2, 3 och 4-åringar. Med Nellie kan man ha långa diskussioner som kan sluta hur som helst tydligen. Och så charmigt brådmogen. Mitt i vårt prat kommer hon med kommentaren:

"Pappa... vet du vad jag tycker?"

"Nej, vad då?"

"Att du ska sluta röka".

"Men jag har faktiskt bara rökt EN cigg idag!"

"Ja men så säger du jämt..."

"Jaha..."

"Och du måste sluta äta snus med".

DSC_0545

Och här... i sin lilla dator ska hon stava ord. Hon har koll på en del bokstäver men orden är svåra och forma. Pappa och jag fick sitta bredvid och absolut inte peka på bokstäverna utan istället beskriva dem så hon kunde hitta rätt, och stava orden. "Åh vad jag är duktig!" utbrister hon efter ännu ett rätt :)

Nu ska jag fortsätta sortera bilder och sätta ihop lite inlägg, och äta godis och glana film däremellan.

DSC_0649