Great buns!

Medans jag sitter här och komponerar ett inlägg om bullarna jag bakade i helgen, så fylls köket av en helt fantastisk doft av nybakade jordnötskakor. Det är fan livsfarligt att sitta och läsa bakbloggar när det är lugnt på jobbet... så mycket gott som man vill testa på, blir alldeles vimmelkantig. Vete fasen vart jag ska göra av allt sen, får väl börja ta med mig till jobbet och ställa ut allt i fikarummet med en lapp - "vassego och ta, lämna gärna betyg på lappen här intill med en skala från 1-5 där 1 är kattbajs och 5 är nirvana".

Bullarna iallafall - egentligen gjorde jag dem enbart för att jag hittade dessa underbara formar från Kalasform, när jag var en snabbis i Tornby och gick in på Cervera eller vad det var. Tyckte de var så himla fina och hade först tänkt mig göra ljust rosa glasyr att ringla över mina amerikanska creamcheesefrostingbullar. Nu gjorde jag inte det, och det kan jag ångra litet, speciellt eftersom jag redan fått en kommentar om vad glasyren ser ut som.

Fördärvade sinnen har ni, uschaan...

DSC_0383

De är som sagt efter ett amerikanskt recept och är således lite fastare än våra vanliga kanelbullar, luftigare. Creamcheese frostingen smakar som smält vaniljglass och jag kunde lätt att ätit upp resterna med sked. Men den största succén gjorde nog bullarna med knäckig pekannöts topping. Fy satan så gott! Och då gjorde jag ändå den enklaste varianten med smält smör och farinsocker som hälls över bullarna och toppas med nötterna. Så supergott.

DSC_0375

DSC_0371

DSC_0370

Rejäla formar var det, här ska inte snålas på bullstorleken - störst är bäst, helt i amerikansk anda!

DSC_0352

Mamma tog till och med en bulle till frukost sen på söndagen. Tar det som ett gott betyg.

DSC_0392

Under tiden jag väntade på pappa under söndagsmorgonen, så gick jag all in på att fotografera regndroppsvåta små blommor. Det hade regnat under tidiga morgonen och solen kikade fram igen och jag glömde helt tid och rum och märkte inte hur länge jag varit ute förrän pappa stod bredvid mig. Det är härligt när man kan förlora sig i en syssla på det sättet :)

DSC_0402

DSC_0406

DSC_0422

DSC_0423

Nu ska jag gå och ta mig ytterligare en ljummen jordnötskaka och ett stort glas mjölk som sängfösare och göra mig redo för bingen. Hoppas man inte drömmer mardrömmar av för mycket kakor innan läggdags...

DSC_0429

DSC_0430