Come take a walk with me

Idag har varit en fantastiskt lättjefull dag. Sov ut ordentligt, gick en lång promenad i det annalkande solskenet och sen har jag legat och grillat min lekamen helt skamlöst länge ute i trädgården och bara avbrutit mig för och käka melon eller hämta nåt och dricka. Sådana här dagar är som balsam för själen. Om jag kan ta nån extra dag ledig i sensommar sen ska jag nog ta min fasters råd och åka ut till torpet några dagar och göra exakt detta - hela tiden. Introverten i mig sjunger lovsånger vid bara tanken :)

Det är likadant med promenader. Ibland kan det ta emot så jäkla mycket och komma igång, men sen när man väl går där, ensam med bara hundarna och fågelkvitter och allt annat poetiskt skit så är det riktigt, riktigt nice. Ända sen jag var liten och ihärdig startade mitt evighetstjat var dag om att få en hund, så var ett av mina föräldrars favoritargument frågan om vem som skulle gå ut med den. Vilken dum fråga, hundpromenader var ju det bästa med och ha hund, alla gånger! Förutom motionen och själva nöjet, så är det nåt meditativt över det hela. Och alltid kul och se hundarnas glädje när man tar med dem på nån ny utflykt. Jag ser det lite som när jag öppnar en purfärsk tidning eller ny bok, när de kommer till en ny skog.

Har tränat in ett nytt kommando för mina dogs med - "gå hos mig". Det kom automatiskt när vi var och gick på en väg med några hus med hundar i närheten och jag ville de skulle hålla sig inom safe zone runt mig. Så började säga gå hos mig och de föll in såhär, antagligen för att de mentalt scannade igenom de andra promenadkommandona vi har och ingen av dem passade :)

IMG_8786

Duktiga vovvar!

IMG_8788

Båda är lika pinngalna. Får funka som substitut de ggr vi inte tar med oss nån leksak. Idun ska ha stora, rejäla grenar, helst stockar, och släpa runt på.

IMG_8791

Saga föredrar mindre, stadiga pinnar som passar bra och kasta och sen smula sönder.

IMG_8795

IMG_8800

Nya promenadsträckan vi hittat är fantastisk. 98% skogsmiljö, men sen går vi precis intill nya, utbyggda motorvägen också och har utsikt över det djupblå Jerusalemsbadet. Och kan spionera på folket som ligger och glassar där ifrån, värsta fluktarkullen...

IMG_8805

IMG_8806

Och just som vi står där och fluktar som mest och jag casually kastar en blick bakåt:

IMG_8807

Pappa? O.o

Aja, alla har vi våra perks.

Jag ska faktiskt sätta mig och ringa Adde på Skype alldeles strax och ta itu med en av mina. Jag har ungefär 3 påsar kvar med grejer i Dublin och ikväll ska det reduceras till en - utan att jag ska hamna i ett psykotiskt sammanbrott över antalet skor jag tvingas försaka.

Just det ja - Addelito kommer hem! Våra gamla roomies bestämde sig i förra veckan för att det är dags för dem att dra hem nu, och det var liksom sista strået i den irländska höstacken. Så jag får hem min pojk i slutet av augusti. Det har till och med ordnat sig så bra att han kommer ha fortsatt jobb från IBM i tre månader framöver, om han inte får något annat jobb i Sverige under tiden då. Vilket innebär att jag kan tjuva åt mig en laptop i ett obevakat ögonblick och Sametime-rapea honom med ekivoka hälsningar till mina IBM-bekanta. Can´t wait!

IMG_8808