Rallying

Idag började jag och Idun på en rallylydnadskurs, bara sådär! Jag hade tänkt ta itu med Iduns skrämselhicka gällande andra hundar genom att påbörja någon kurs, så att vi åtminstone rör oss naturligt runt andra hundar och hon lär sig att slappna av mer och mer i deras sällskap och sen kanske kunna hälsa på några stycken. Jag mailade hennes fysioterapeut som vi gick hos efter hennes operation, som har flera bra kurser och som ju känner Idun. Fidan blir alltid lika glad av och se henne, Ewa var nog det bästa med att bli opererad för avslitet korsband ;)

Jag hade tittat lite bland kursutbudet och föreslog några kurser som började i slutet av augusti och fick tillbaka som förslag att vi kunde testa rallylydnad, redan ikväll. Var ganska tveksam först, speciellt eftersom min ekonomi inte direkt har utrymme för kurser just nu. Men det här var bara tre ggr, plus att när jag kikade på tiderna för kurserna så var det en del som krockade med mina arbetstider. Så jag tänkte äsch, vafan... ju förr jag börjar med detta, desto bättre.

Och jag ångrar det verkligen inte, det var väl spenderade pengar. Jag tror både jag och Idun är lika slut i huvet just nu. Jag är ju själv väldigt ringrostig vad gäller hundträning efter att inte ha gjort det på två och ett halvt år. Själva momenten med rallylydnad och hur Idun presterade här var inte det viktiga för mig, utan det som betydde något var att hon kunde vara fullt avslappnad bland stojande och skällande hundar och kunna vara omkring dem på OK avstånd utan att resa ragg eller markera på nåt sätt. Hon var faktiskt förvånansvärt lugn.  Satt och kikade på de andra hundarna och höll sig intill mig och skulle gosa och kela precis som vanligt, mycket kontaktsökande. Jag sa ju det till de andra deltagarna i början att jag och Idun håller lite avstånd och förklarade lite lätt varför - sen var det en del som uttryckte förvåning över att det skulle vara nåt problem. Hon var ju så väldigt avslappnad. Otroligt skönt!

DSC_0073

DSC_0078

Själva rallylydnaden då? Tja, det är en gren som kan beskrivas som precisionslydnad. Och Idun är... typ, överallt :D så det blir bra träning för henne, att lära sig hålla styr på kroppen. Tror detta skulle passa Saga jättebra med, men tyvärr finns det bara en kurs så jag funderar på och gå en annan med henne.Vart riktigt sugen på detta nu!

Stolt matte och trött hund - inatt kommer vi båda sova riktigt gott :)

DSC_0008