Nutella Cake

Det här var en av de mest genialiska kakor jag någonsin stött på. Hur simpelt är inte detta? 4 ägg och en burk Nutella - det är allt du behöver för och göra en supergod, beroendeframkallande kaka som smälter i munnen. Det fick bli kvällsfikat ikväll, syndigt som tusan mitt på en onsdag men vafan.

Jag satt och slösurfade lite efter verktyg till bakning idag eftersom jag känner hur det börjar klia i fingrarna nu efter och få pilla och pyssla och lära. På skoj var jag inne på Amazon och dess oändliga utbud av bakprylar och lade allt jag ville ha i en wishlist och räknade sen ihop vad allt skulle gå på. Kom upp i ganska så exakt 300 pund... för 56 items. Tyvärr så var skeppades ca hälften av de grejerna inte till Sverige så summan halveras väl. Men det fanns ungefär likadana attiraljer på amerikanska Amazon så kanske kan beställa därifrån med senare. Mycket senare. Gaaaah vill ha nuuuuuu!

Tills dess får jag köra på såna här enkla små underverk. Nutellakakan.

DSC_0030

DSC_0032

Allt du behöver för denna skönhet är 4 stycken rumsvarma ägg och en burk Nutella. Egentligen räckte det med 240 gram enligt receptet men jag körde på hela burken, efter att ha gjort den obligatoriska provsmakningen av ca 50 gram..eller ja, man vet ju hur Nutella smakar. Det är bara... obligatoriskt, helt enkelt, att äta några skedar rätt ur burken.

Äggen ska du sen vispa på hög hastighet tills de tredubblas i storlek, tar ca 5-7 minuter. Nutellan värmer du upp lite i mikro så den blir rinnig, och häller ner i en separat bunke. Sen vänder du försiktigt ner äggen lite i taget och blandar. In i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter och voilá!

DSC_0033

Välsignade som vi är med bär högt och lågt så passar det utmärkt som färggrann dekoration. Kommer gå loss helt på detta så länge det finns och plocka.

DSC_0043

Konsistensen blir ungefär som en slags mousse/kladdkaka och är inte alls lika söt som den låter, tvärtom.

Något fattas dock.

DSC_0044

Glass!

DSC_0052

Nu är jag bara sugen på och göra en liten tårta, med smörkräm och massa bär, och så vill jag göra en chocolate fondant också, och egen chokladpasta! Fast jag får väl lugna mig några dagar tills de här första baken är uppätna... nu är det ju inte helt friktionsfritt och ta med sig bakverk till jobbet. Dock fick jag veta idag att vi har fikastund på torsdagar, med ett rullande schema där var och en ansvarar för fikat varje vecka - HURRA! Mina kollegor såg att jag satt och kollade bakverk och jag berättade om min passion för cupcakes och genast infann sig erbjudandena om att det fanns X antal personer där mer än villiga att äta. Så nu mina vänner, fortsätter vi snart min cupcake legacy! :D

DSC_0054