Face Off

Vi gick en ny promenadslinga idag längs med Dunteberget här i Motala där det har varit Folkrace i helgen och gräset är fullt av spännande noveller för hundarna. Vi går i skogen och ut på vägen och går längs med diket när vi rundar en kurva och DÄR håller jag på och seriöst skita ner mig - för precis bakom kurvan, vid ett staket, står nånting som ser ut som en två-treåring på en liten cykel, utan ansikte. Komplett blickstilla.

IMAG0101

När första chocken lagt sig och jag går närmare så ser jag att det inte alls är en ansiktslös barnvålnad (har kanske läst en viss skräckserie lite för intensivt, där endast barn figurerar, på sistone) utan det är helt enkelt en slags docka, eller inte ens det, nån slags illusion av en liten pojke uppriggad på den här cykeln. Komplett med reflexband om halsen. IMAG0103

Så jäkla creepy!

Nu är ju frågan vad fan man gör detta för. Närmast till hands ligger ju att det bor faktiska barn här och istället för och sätta upp en sedvanlig "akta-barn"-skylt så riggar man upp den häringa... bilskrämman? För att få bilisterna som rundar kurvan att ställa sig på bromsen och riskera olika stadier av hjärtattacker samtidigt? Jävligt smidigt. Är det inte bättre då att lära ett barn av denna storlek att det helt enkelt är förbjudet att cykla runt på en motorväg, dessutom med skymmande kurva?

Eller är det bara helt enkelt ett sadistiskt skämt för och ge bilister och oskyldiga, promenerande hundägare hjärtsnörp och mardrömmar...

Appropå skrämmande... checka in mitt horoskop (Oxen) för dagen. Oh rly.

IMAG0104

Och för övrigt så har Idun tagit på sig att vara Förste Råttfångare här hemma. Mamma har en riktigt stor rådis som käkat upp diverse grejer och är för smart för råttfällor. Förra veckan kom den och spatserade på garageuppfarten när vi kom hem efter promenad, och hundarna satte av efter den som två lurviga projektiler och Idun var som besatt - for rätt in i grinden (stängd) med huvet före och när jag öppnade den drog hon in snabbt som en avlöning och in i rabatten där rådis tog sin tillflykt. Hund och råtta dansade runt i den där rabatten tills Rådis till slut gör en störtdykning in under grinden igen och lyckas undvika den galne staffen med nöd och näppe. 1-0 till Rådis, för den här gången. Men nu har Idun alltså satt som sin stora uppgift här i livet att skydda oss och hemmet mot dessa långtandade inkräktare och hon går en liten tour flera ggr om dagen nu och checkar alla rabatter. Speciellt den vid garaget, där Rådis förmodligen har sin bungalow.

DSC_0010

DSC_0012

Tja, är man hälften terrier så är ju detta fullkomligt normalt :)

Nu ska ja ta mig en till slurk kaffe och invänta det annalkande regnet som ligger i luften. Det är faktiskt välkommet, för det har varit så oerhört kvavt dessa dagar och det har inte regnat sen monsunregnet förr-förra veckan. Tro om det inte är lite åska i luften med. Mysigt!

DSC_0021