Blondinen och kollektivtrafiken

Dagens dumhet.

Går på buss nummer 620 på morgonen. Går precis utanför huset, bekvämt och bra. Läser bok på vägen in till Linköping, går av vid resecentrum, väntar tio minuter på att nummer 16 ska dyka upp som tar mig ut till Saab. Jobbar, allt är chill. Ska åka hem. Går ner till Vetegatan där busshållplatsen är. Nu har jag två val; antingen nummer 52 som tar mig hela vägen hem till Motala, men ner till centralstation. Eller 17 som tar mig in till Resecentrum i Linköping, där jag kan byta till 620 igen och gå av utanför huset precis lika bekvämt som imorse. Dock måste jag vänta ett tag på 620. Så jag tänker att jag chansar och tar den som går först. Nummer 303 i Motala går ju upp till huset sen.

Nummer 52 kommer, jag hoppar på. Supervarmt hela vägen hem, slumrar till. Vaknar med ett ryck och dregel i mungipan när chauffören annonserar att vi närmar oss centralstation. Packar ihop mina saker och inväntar stoppet. Bara det att - det blir inget stopp. Bussen åker förbi centralstationen. Min teori om att bussarna alltid stannar vid alla resecentrum är inte så ackurat som jag trodde.

Förvånat ser jag hur vi seglar förbi 303 och det tar ett litet tag innan min blonda skalle registrerar misstaget och trycker på stoppknappen för nästa avstigning. Vilket är mitt i Motala centrum. Hoppar av och står där lite villrådig. Detta är okänt territorium. Vad nu?

Vänder mig om och ser en annan 620 starta och glida förbi mig. Förbannat! Den hade jag ju kunnat ta upp. Promenerar upp till stadsbussarna. 303 går inte förrän om en timme. Jahapp, bara och börja knalla då.

Halvvägs genom stan ser jag plötsligt pappa gå in i Heidis bil som står parkerad fem meter framför mig, och kör iväg. Jag sliter upp telefonen för och ringa men NEEEEEEEJ jag har glömt och föra över kontakterna från gamla telefonen, jämmer och elände! Försöker springa ikapp men hindras av en blåsa som är på bristningsgränsen eftersom jag var för lat för och gå på toa eftersom jag beräknade att jag skulle vara hemma efter ca 50 minuter. Resignerat fortsätter jag gå. Kommer till McDonalds och bestämmer mig för o köpa en liten burgare och gå på toa. Står i kö. Mamma med 4 st kacklande pubertetsdöttrar framför mig gör specialbeställning. Byter raskt kö och skrockar muntert över att ha undkommit det irritationsmomentet. Tills paret framför mig beställer 6 stycken Happy Meal med various assortments, utöver sina egna omfattande vuxenmenyer.

....

Får till slut min El Nacho Jr, går på toa, fortsätter hemåt. Burgaren är iallafall jäkligt god, solen skiner och jag får extra motion. Man får se det positiva.

Efter 10 min - inte lika positiv. Svett som rinner nedför allt som svett kan rinna nedför. Tung väska med bok, matlåda och shaker som glider av min svettiga axel. Flugor som vill komma och festa på svettmonstret. Brinken ligger högst upp i hela jävla Motala och det är bara fucking uppförsbacke hela vägen. Likt en KOL-drabbad Darth Vader kommer jag upp till toppen, väsandes, flåsandes och  grymtandes och mitt allra ocharmigaste jag. Vad svänger då in framför mig ifrån Linköpingshållet - jo 620 bussen som jag inte tog för att jag skulle komma hem lite senare än vanligt. FML.

IMAG0068

/söt men dum