Red gold

Gav mig på och baka för första gången sen hemkomsten till Sverige. Inget märkvärdigt, ville göra jordgubbscupcakes med lite prinsessbakelse feeling. I receptet stod det att man skulle ha i mjölk men den hade jag druckit upp under gårdagen så man tager vad man haver - jordgubbsyoghurt, passande nog. Luktade förvånansvärt mycket jordgubbe om smeten. Till detta gjorde jag en marängsmörkräm med jordgubbspuré som smaksättning.

Jag var och handlade lite formar på Lagerhaus efter jobbet i fredags så jag fick testa dem med. För de små cupcakesen gick det helt OK, några var lite böjda eftersom jag inte har nån bakplåtsform för dem. Men de stora cupcakesen släppte från formarna. Jag blir galen på detta! Det hände aldrig i början och mig veterligen har jag inte direkt ändrat på mitt sätt och baka. Jag ska testa och följa alla de få tips och råd jag lyckats hitta om detta nästa gång, för detta går mig på nerverna...

Men men, goda var de iallafall, och med mycket jordgubbssmak och det är väl huvudsaken för de som äter dem, vilket väl är deras huvudsyfte ;)

DSC_0855

DSC_0858

DSC_0860

DSC_0875

DSC_0876

Nu ska jag dra en snabb Skype med Stefan och Addelito. Kanske hinner med och läsa lite, och kanske göra en kastrull kladdiga, saltade popcorn.

DSC_0895