Those summer nights

Min trötthet nådde nya höjder igår under after worken. 2 öl gjorde mig inte bara slightly tipsy, utan när jag väl kom hem sen var jag så otroligt trött att jag inte kunde gå rakt. Och nej, det var INTE på grund av ölyran ;) jag stupade i säng direkt och vaknade prick halv fem, en halvtimme innan klockan skulle ringa. Somnade om och vaknade med bly i skallen såklart. Blev en långsam körning in till Linköping. På vägen hem blåste det halv storm på motorvägarna och mammas Skoda är ju bara en plåtburk i princip, trodde jag skulle flyga av vägen var och varannan minut.

Men AW var jäkligt nice, var längesedan jag satt i Sommarsverige på en uteservering, omgiven av alla brunbrända svenskar som blommar upp i värmen. Jag tog tåget hem sen också, vilket var otroligt mysigt att susa fram till det där du-dun-dum ljudet i solnedgången.

Jag tog bilen för att jag ville komma hem skapligt för och byta om och inhandla lite ätbart till kvällens sommaraktivitet: picnic i Varamon med Malin och norrländska Sara. Jag hade världens planer på och köpa med mig räkor och aioli, kanske lite ost och kex och nån kaka. Men så var jag så hungrig, väl hemma, så inhalerade en kryddig körv och vips,  så var jag inte alls sugen på mer mat. Det blev istället efterrätt - jordgubbar, caramel macchiato och ballerinakakor som Sara hade tagit med sig. Enkelt, men väldigt, väldigt gott.

IMG_0288

IMG_0294

IMG_0295

 

Solen började gå ner efter ett tag och folk begav sig hemåt, då kom Befjädrade Luftvärnet och landade överallt i sanden och hade smörgåsbord.

IMG_0297

IMG_0313

Det är så skönt att vi har fått så bra sommarväder nu. Sen jag kom hem har det bara regnat en enda gång, och då var det i princip monsunregn men det behövdes för och rensa den kvava luften.

IMG_0316

Blev mycket jordgubbar över så de får bli tilltugg till fredagsmyset imorgon. Båda vovvarna är dessutom bärtokiga och nöffar gärna runt bland blåbärsris och hallonbuskar. Idun brukar till och med försvinna in bland mammas stora hallonbestånd och komma in i huset sen med ett tappert försök att se oskyldig ut, med röda fläckar runt nosen :)

IMG_0319

IMG_0324

IMG_0325

/Om nom nom