Friends with frustration

Idag har varit en sån dag när man inte riktigt är på topp nånstans. Fortfarande dödstrött tog jag fel buss imorse eftersom expressbussen, ologiskt nog, inte går bort till Saab runt klockan sju. Busschauffören fick säga åt mig att det var sista hållplatsen vid resecentrum och med tio minuter kvar till klockan sju hoppade jag in i första, bästa buss som jag visste gick förbi där ute. Bara det att jag helt glömde att den bara gick åt ena hållet. Tog en halvtimme innan jag kunde hoppa av och då hade jag suttit ensam i bussen och åkt runt halva Linköping. Chaffisen där satt och trummade med fingrarna när hon stannade vid hållplatserna. Kul jul.

Hemvägen gick iallafall bättre och när jag kom hem möttes jag av min morbror som varit iväg med min bil hos verkstaden. Och, surprise, surprise... de hittade inget fel. Så nu ska Åke testa sig fram med lite olika saker som kanske förbättrar det hela, men ingen verkar veta exakt vad problemet är. Fan vad jag hatar och behöva ha bil vid såna här tillfällen.

Efter en mindre powernap går jag en snabbis med hundarna, orkar inte mycket mer, och där kommer surprise nummer två; Saga gör helt okarakteristiskt ett utfall mot en liten svart hund som går helt stilla bredvid sin matte, och jag trodde naturligtvis att allt skulle gå lugnt till som det brukar göra eftersom jag tränat detta konstant sen båda hundarna var valpar - att kunna gå förbi lugnt och stilla oavsett hur andra hundar beter sig. Detta har de ju kunnat sen länge. Och det värsta är att Idun var helt lugn men blir såklart överraskad och enablad av  Sagas dumheter. Och hon är den som jag haft mest koll på och som måste tränas mest på och gå ihop med andra hundar efter sin skada. Kul där att hennes storasyrra raserar hela skiten. Där fick jag ett litet bryt när jag kom hem. Det är lite mycket skit som kommer nu sen en kom hem till Sverige, både bilar och hundar brakar ihop liksom. Får lite paus ifrån båda bekymren i veckan iallafall, är uppbokad onsdag och torsdag för lite umgänge. Imorgon blir det första after worken med jobbet, ska nog kosta på mig en Irish Coffee om det finns tillgängligt för och slappna av lite.

Trots att jag är sur på Saga så har jag iallafall bilder och lägga upp sen i lördags när vi var på badäventyr med Jenny och Sookie.

IMAG0001

IMAG0004

IMAG0006

Vi åkte först bort till en liten strandremsa som Jenny hade sett och där det inte var nåt folk. Där kunde vi fika på goda hembakade hallonmuffins och kaffe en liten stund. Jag är så himla "arbetsskadad" nu när det kommer till muffins och cupcakes, jag klämde och kände på dem och bedömde exteriören och saftigheten och hur väl pappret fäste... SÅ nördigt.

Hundarna badade och en annan doppade benen iallafall och sen kom det en tjomme som upplyste oss om att vi inte fick vara där, ofc, och hänvisade oss till... nudistbadet. Han gjorde det så fult med att han inte ens nämnde att det var för just nudister utan sa att "det finns en lång, fin sandstrand 1km härifrån med inte alls mycket folk". Och när han gått tittade Jenny menande på mig sa att det är ju för fan nakenbadet han snackar om. Jag var inte så välvaxad och Jenny var inte så sugen på exhibitionism så vi skippade den uppmaningen. Istället åkte vi till Tycklinge och klämde ihop oss bland alla andra hundägare och nån pundskalle som ställt sin husbil över halva den lilla plätt som vi hundägare får samsas om.

IMAG0014

IMAG0029

IMAG0034

Hälsade på hästar gjorde vi med.

IMAG0039

IMAG0042

IMAG0044

Nu ska jag slänga ihop en matlåda och sen slänga mig till sängs och börja läsa fjärde boken i serien jag först fick av Adde. Catrine hade ju med sig några av mina grejer och A köpte de tre sista böckerna i serien och skickade med. Så kan jag förlora mig lite i fantasin en stund och förhoppningsvis vakna upp till en lite bättre morgon.