On the road

Vilken pärs det var att sitta i en bil större delen av söndagen. Jag har ju aldrig åkt upp själv i bil till Stockholm men det gick faktiskt över förväntan. Vet inte riktigt vad jag hade väntat mig dock - seriekrock och eldsvådor?

Jag var tidig till Skavsta så skaffade mig lite färdkost på Nyköpingsbro.

DSC_0587

DSC_0589

Missade helt och få en bild på Catrine, men två bilder på hennes hood har jag istället :D Jakobsberg, eller "Jakan" som Sara uttryckte det på äkta 08:tska... det tog ungefär en och en halv timme från Skavsta och åka dit, vi missade vår första avfart men som tur var dök det upp en till bara man följde vägen mot Kista.

DSC_0592

DSC_0593

Det var riktigt häftigt och komma in i Stockholm, var ju jättemånga år sen jag var här sist och då brukade vi ändå åka upp regelbundet och hälsa på 08-släkten. Jag var helt fascinerad av de trefiliga vägarna, bonne som jag är... märklig känsla att bli omkörd på båda sidor ^^

Vällingby hittade jag till iallafall så efter att jag droppat av Catrine inne i Jakan bestämde jag med Sara per telefon att träffas där uppe och käka lite. Vällingby hade även det förändrats en hel del sen jag var där sist, men jag kände igen det mesta i centrum iallafall och hittade en gratis 4-timmars parkering mitt i, otroligt generöst må jag säga!

Appropå generöst, var rätt kul och se skyltdockorna nedan - jag visste inte ens att de hade så "stora" dockor, väldigt ovant och se. Jag måste ha sett helt efterbliven ut där jag stod och gapade men vafan - det säger en hel del när man blir lite småchockad över normal sized skyltdockor här i livet...

DSC_0594

En styck äkta Stockholmare och en på-god-vägare mötte upp mig under glada tillrop.

DSC_0602

Styrde kosan mot O´Learys där vi satt utomhus med kaffe och cola och snackade lite skit i väntan på att Jesper och Anna skulle dyka upp. Väldigt skönt att få komma ifrån lilla Motala lite och bara hänga nånstans där allt inte stänger prick sex och bara chilla. Måste ta en hel helg i huvudstaden snarast.

DSC_0603

DSC_0608

När Jepsson och hans bättre hälft dök upp förflyttade vi oss inomhus och intog lite födoämnen. Linguini med rärkor för min del, och så smörade popcorn (!) som bordssnack.

collage

Jag var tyvärr tvungen att sjappa strax efter vi ätit upp, annars hade jag inte varit hemma förrän långt efter midnatt. Som det blev nu så kom jag hem runt halv tolv, och då gjorde jag en liten pyttetabbe och körde lite halvfel först och hamnade i Sollentuna. Slog på GPS:en på mobilen och munhöggs med den en stund ("Jaha, NU då? Hallå!? Damen??) tills jag hamnade på rätt köl och sen var det ju bara och köra rakt fram, hela vägen hem. Pretty straightforward, höhöhöh...

DSC_0531

DSC_0536

Det var otroligt roligt att få träffa alla igen, och skönt att veta att det finns en liten bit kvar av Dublin bara tre timmars resväg härifrån. Planerar och ta en avstickare upp hit då och då sen över helgerna när man blir lite för trött på småstadsliv.

Mindre skönt var det dock att sen masa sig upp halv sex imorse för och åka ner till bussen. Dagen har varit väldigt rolig men otroligt seg, och när jag åkte hem med samma buss sen så nickade jag till och vaknade av mitt alarm som jag ändå varit smart nog att ställa så jag inte skulle missa min hållplats. Men jag hade lyckats sova mig igenom ett missat telefonsamtal :D Nu blir det en dusch och sen bums i säng så jag inte sitter och nickar till på jobbet imorrn, förväntar mig att det kommer bli precis lika lugnt då.

Gonatt peeps!