Today

Shit asså, fredag imorrn, igen. Vad hände med veckan? Iofs bra att det rullar på, så kommer vi så småningom till den månad då jag får lön. För smartass som man är så hade jag inte tänkt på att lönen kommer månaden efter den du börjar jobba. Min kassa nu håller så sakteligen på att ätas upp av förnyad, höjd hundförsäkring, bilförsäkring och avbetalning. Snacka om realitycheck med en gång när man kom tillbaka till Sverige... adjö bekymmersfria Dubban med delade räkningar, och tjenare autogiro och räntesats!

Trivs bättre och bättre på jobbet och vi börjar så sakteliga få upp min dator så jag snart kan börja jobba foh realz. Hela veckan har varit toklugn och har gett tillfälle till långa luncher ute i solen, helt underbart. Jag hoppas att jag blir tillräckligt varm i kläderna tillräckligt snabbt sen för och kunna jobba hemifrån. Återigen har jag en stabil liten T61 till mitt förfogande och det vore himla nice och slippa kava fram i mörket och snöslasket i vinter sen.

Appropå det ja... dagens FFS går till Östgötatrafiken, som jag ju rosade häromdan för deras bussar och det har ju inget ändrat på so far. Men nu har jag gjort slag i saken och köpt ett 30-dagars kort och så ska mitt kort, som är det dygnskortet jag använde till "test-resan" i början av veckan, replikera denna beställning ut till alla fordon i hela länet. "Det kan ta ett par timmar" står det på hemsidan. 24 timmar senare står det fortfarande att mitt kort är under bearbetning. Vafan, det skulle ju börja gälla idag, jag tappar 2 ytterst värdefulla och snordyra bussdagar på detta! Raaaaaage!

Vi har dagens AAAW med, när vi ändå kommit in på den banan. Gick med hundarna förut och möter en liten tjej på kanske 10-11 år på cykel som saktar in och artigt frågar vad mina hundar heter. Jag redogör detta och inväntar den förväntade reaktionen. Och mycket riktigt, efter en stunds begrundan kommer en förfrågan om och klappa, och det är klart det är OK och Idun blir glad och låter sig beredvilligt kelas med. Saga tar en sniff och vänder sig sen till mig och ger mig godis???! - blicken. Har börjat fräscha upp hennes lydnad lite och nu tror hon att hon får godis för allt... när klapp-sessionen är fullbordad vänder vi oss om för och börja gå.

"Vilka fina hundar du hade!" kommer det från lilltjejen. Jag tackar så mycket för detta och tänker ofrånkomligt på hur länge sen det var man träffade på en artig unge. Inte sen jag flyttade ifrån Sverige liksom. Med de irländska snorungarna är det bara "yo fookking FOKK!" och yadayada. Upprymd över detta tackar jag återigen för den fina komplimanger som mina fyrfota kamrater får ta emot. Och då säger hon sådär bedårande blygt och lite tystare:

"Du var också fin"

D....aaaaaaAAAAAWWWWW!

There is hope for man(child)kind after all!

:)

Dagens köp:

Då mina converse håller på och rasa samman i hälarna behövde jag köpa några andra skor att byta av med och som inte var högklackat. Svängde in på gamla hederliga Skopunkten och upptäckte att jag har blivit oerhört kräsen med skoutbudet i Dublin - ingenting alls föll mig i smaken, och jag brukade relativt ofta köra på deras deal med ta tre betala för två, och således alltid gå därifrån med ett par som jag egentligen inte ville ha men man MÅSTE JU UTNYTTJA ERBJUDANDET!

Hade nästan gett upp när jag fick syn på dessa, sista paret, och 37:or. Det berömda tecknet once again. Och vad liknar de? Jo converse. OCH - de har en mindre kilklack med. Score.

DSC_0481

Dagens treat:

Jag är väldigt nöjd över att jag har lyckats hålla mig ifrån matorgier och total breakdown vad gäller skräpmat. Att röra på mig varje dag triggar igång viljan att vara nyttig, och jag har lite planer på att fortfarande köra låg kolhydratkost men ändå kunna unna mig grejer och ev köra på något som heter periodisk fasta. We´ll see. Idag iallafall lade jag det där åt sidan lite och bara njöt av en syndigt god, fet, chokladig, supermjuk munk. Fy FAN vad gott säger jag bara! Svensk fika FTW.

DSC_0450

Sovdags nu så en orkar med fredagen, om det nu skulle vara så att hela veckans lugn hinner ikapp oss och biter oss rejält i arslet - föga troligt dock. Men håll tummarna för att jag får mitt Noteskonto!

DSC_0467