Sticky

Äntligen har jag lite ork och sätta mig med ett inlägg. Igår var jag helt slut, gick och lade mig direkt efter kvällspromenaden och nu idag är jag piggare. Kan iofs ha och göra med att jag inte suttit och shadowat idag - hade glömt hur uttröttande, eller snarare sövande, det är. Min kollega som jag suttit bredvid hela veckan var ledig idag och jag skulle egentligen suttit med en annan idag för och lära mig ett nytt konto. Men så visade det sig att han också var ledig från klockan 12. Så, resultatet blev att jag fick sitta och jobba själv, vid min kollegas datorer då.

Visserligen göra jag bara enkla s.k chase - användaren ringer in för och skynda på ett ärende (kolla status skulle vi sagt på IBM) och då måste agenten säga till oss så att vi kan säga till kontaktpersonerna för resp grupp som ärendet kan tänkas ligga i. Tänk om vi hade gjort detta på desken i Dublin? Herrejösses vad de hade ringt! Nu är det ju mer så att de ringer in och klagar i tio minuter och sen skriver man en notis i loggen om det och that´s it ;)

Iallafall så räcker detta för mig just nu, jag måste ju snabbt plugga in vilka man ska pinga och framförallt vart ärendena ska. Vi får ju även in grejer i vår kö som till exempel andra resolvers inte vill ta emot av olika anledningar så vi måste hitta nån annan, reopen tickets som 1st line inte vet var de ska göra av, och typ... allmänna vet-inte-vart-detta-ska-ärenden. Det här är en utmaning, för de sitter ju på applikationer, domäner etc som jag inte hanterat innan. Vissa ärenden är bara rena grekiskan. Så det har varit mycket trial and error idag - jag chansar och hoppas på att om det kommer tillbaka så står det iaf en notis från resolver om vilka som brukar hantera.

Har också lyckats blanda ihop personer och frågat helt fel, det är tur att jag redan gjort sånt här innan och är van. Förr blev jag illamående av att göra fel, nu är det mer "ops, awkward..." och sen inget mer med det. Jag får söka skydd i det faktum att jag är noob.

Köpt bil har jag nu med, jajamensan. En Opel Astra kombi -01, riktig gubbil... men den fyller mina syften. Riktigt fin med AC och knappar på ratten som jag inte undersökt vad det är ännu. Blev värsta familjeaffären, mamma var med och kollade på den första gången, sen fick pappa åka ner och stå för kreditupplysningen eftersom det inte finns några records på att jag haft inkomst. Och sen fick morbror Åke nys om att jag skulle ha ny bil så han åkte ner och lyckades snacka sig till och provköra den och komma med de rätta frågorna.

Och ääääändå... så lade bilen av idag när jag gjorde en hastig inbromsning. That´s just my luck! Hur jag än gör med bilar så går det fan åt helvete, vet inte om jag ska skratta eller gråta, båda två förmodligen... den funkar finfint så länge man bromsar som vanligt men om man måste trampa lite extra vid en plötsligt sväng eller så, då är det inte säkert den är med. Googlade lite och hittade såklart en uppsjö av förslag men ingen konkret förklaring. Tur att Åke redan signat upp sig för och kolla igenom bilen, lämnar gladeligen detta delikata problem i hans händer. Igen. Haha/snyft.

Har varit för slö för och ta kort på gråbuffeln men här kommer lite andra, betydligt läckrare bilar- jag och pappa var inne på veteranonsdagen i Vadstena igår.

Picture 001

Picture 006

Det blir fan inte mer bonneraggare än såhär...

epa

Picture 008

Picture 009

Picture 013

Picture 010

Annars då? Tja, störste händelserna idag är väl dels att jag hittade ben som Saga faktiskt gillar. Skinkben. Luktar as, såklart. Idun satte i sig hela på en gång och går runt och luktar soptipp av sina egna fisar. Nu håller vi tummarna för att hon inte spyr upp skiten inatt eller får förstoppning.

Picture 022

Och så har vi finbesök med. Mamma har flyttat fågelmataren till sidan av garaget mitt emot altanen och trots att både hundar och människor springer ut och in en meter ifrån så är det nog fan mer fåglar än nånsin. Nu kommer det en ensam duva och smörjer kråset dagligen med.

"Aw yiss!"

Picture 016

Mer spännande än så blir det inte! Sånt är mitt dagliga liv nu här i Svedala.

Nu ska jag dra min klibbiga kropp (asvarmt här, åskväder)  in i en dusch och ta sikte mot sängen. Fy fan vad skönt med helg imorrn sen. Jag ska göra så mycket ingenting att det kommer göra mig helt slut.