Another round of Mulligans

Har ju helt glömt och skriva om min lilla mini-leaving-pint jag hade med Kemi och hans gäng innan han drog till Sverige på semester och vi fick säga adjö. För min del blev det en leaving Irish Coffee - Mulligans har flera supergoda kaffedrinkar utöver sin goda mat och mysiga atmosfär. De har massor specialwhiskey och öl, så det lämpar sig perfekt för fantaster av just  de specifika ljuva dropparna.

IMG_0146

IMG_0136

IMG_0137

IMG_0138

Regnet smattrade ute och min söta kaffedrink värmde gott från insidan. Jag och Håkan delade på en platter med diverse små kötträtter, bland annat knapriga bitar av grisöron som smakade som fläsksvålar, logiskt nog.

IMG_0160

IMG_0148

Huvudrätten bestod av ännu en platter med olika fiskrätter istället - rökt makrill, panerad torsk, laxburgare, kakor med fisk och grönsaker etc, supergott förutom laxburgaren. Förvånansvärt nog. Den hade nån konstig eftersmak av fuktig gren. Hur jag vet hur det smakar vet jag inte.

IMG_0164

Trots förrätt och huvudrätt så vart detta en ganska lätt måltid jämfört med tunga stekar och maffiga burgare så det fanns lätt plats för efterrätt - jag var i ett #yolo-state after all, och vill göra så mycket splurge jag kan de sista dagarna. Det bidde jordgubbar och mascarpone med en lätt hint av citron, och pistagenötter. A little taste of heaven.

IMG_0170

En till kaffedrink på det, med smak av körsbär.

IMG_0175

När maten var uppäten och drinkarna skulle drickas upp var det dags för lite underhållning - nån kom på den briljanta idén att ta kort på folk när de gör motorbåten (eller vad fan det heter, fladdra med läpparna? koka kaffe?). Resultatet:

collage

Och jag upptäckte att jag har en synnerligen underutvecklad förmåga att motorbåta/koka kaffe/fladdra med läpparna... failade totalt. Tur att jag är söt iallafall.

IMG_0187

 

Gruppbild på killarna när festligheterna var över.

IMG_0209

And only in Ireland. Vissa är ute och går med hundar the size of a horse. Irländare tar helt sonika sin häst på en snabb kissrunda.

IMG_0208