A piece of cake

Det bor visst en magiker i detta hus. Jag klagade igår på att boken jag läste var dålig samt att jag behövde nya solglasögon eftersom jag tappat bort mina gamla, och vips! - så står det idag både nya glajjor och en, två, tre böcker från en serie jag suktat efter, på bordet.

DSC_0353

Självklart bör man ge något i gengäld för en sådan gåva och jag fixade (efter några välriktade hintar från magikern ifråga) ihop lite äkta, mumsig magikermat (gudars, så cheesy...) i form av en mjuk kaka med krämig cream cheese frosting. Basen är mjuk pepparkaka med några matskedar sirap och så bytte jag ut halva sockret mot ljust muscovado socker och mjölken mot buttermilk (typ lös filmjölk). Yuuuuuuum! Här blir ni bombarderade med pics!

DSC_0360

DSC_0357

collagelila

DSC_0375

DSC_0366

Idag har jag spenderat hela dagen på jobbet med och sitta och ögna igenom Hemnet.se efter små, mysiga hus runtom i Östergötland - jag kom ju på det att jag inte alls måste hyra hus när det finns nätta stugor och omgjorda fritidshus både här och var för en summa som jag nog kan klara av bra efter lite sparande. Rickard skickade mig nåfgra länkar och sen var jag fast. Har hittat både små röda, söta stugor med vita knutar och mindre 2-3-rumsvillor som ändå är väldigt billiga. Blev så inne i det hela att jag satt och kollade igenom samtliga bilder på några hus och planerade hur jag skulle göra om ditten och datten - gött äre att drömma lite! Och med tanken om att kanske kunna få ett eget litet hus ute på landet, en barndomsdröm, gör att det känns ännu ett steg lättare att bege sig hem mot Sverige.

Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och sen blir det nog en kakbit till. Adiós.