Alone again - naturally.

Då var man hemma i Dublin igen och redan igenom måndagen. Det var faktiskt skönt att komma tillbaka den här gången. Den här snabba resan var mycket nerver, trötthet och smått ångest och jag börjar tänka mer seriöst på hur min vardag kommer se ut hemma i Sverige och för första gången kände jag ett enormt styng av saknad redan nu över att lämna Irland. Visst, har inte mycket umgänge kvar här etc etc men det är ändå så oerhört skönt med den mer anonyma, irländska mentaliteten. Den här gången kändes det främmande att vara i Sverige, bland svenskar. Ja alltså, det är ju svenskar här med, men liksom - överallt? Aja, you get my point. Antar att jag får första försmaken av att anpassa sig till en vardag hemma där jag inte riktigt vet vart jag egentligen tillhör. Det har jag ju varit med om förr.

Det kändes inte lönt att åka runt den här korta lilla resan (även fast jag har lite dåligt samvete över att jag inte hälsade på fler, naturally...) och dessutom var jag helt slut efter torsdagen, så fredagen spenderade jag med att sova ut, gå långa promenader med mina hundar och njuta av solen. Framåt seneftermiddagen hämtade Adde mig för en glassdate vid Borenshults slussar och jag åt den mest artificiellt smaksatta citronsorben jag nånsin varit med om. Måste lära mig att hålla mig till deras berömda mjukglass.

På kvällen åt vi fläskfilé och pommes och sen däckade jag i soffan med min bok och godis. Lördagen började med ännu en långis i gassande solsken och sen åkte jag till Vadstena för att vara med på en tjejmiddag som Malin fixat för och introducera mig för lite nytt folk. Vi gjorde en underbart god jordgubbspaj och pizza - jag lärde mig uppskatta banan och curry på pizzan efter en norrländskas övertygelser om hur svingott det var. Träffade Kiddans lilla sötnöt för första gången och hon var så liten, så liten bland alla de andra ystra, äldre barnen. Satt kvar där till runt elvatiden innan myggorna började hungra efter mitt blod och tanken på en tidig morgon på en skumpande buss gjorde sig påmind.

DSC_0703

DSC_0704

DSC_0708

DSC_0711

Svenskt kaffe och svenskt bröd med leverpastej och gurka - mat värdig en drottning! Tog en  tidig fika innan alla annan mat eftersom jag kom två timmar innan de andra.

DSC_0721

collage

Malin hade köpt Estrellas grillchips... och skickade hem resterna med mig. Good thing she knows me!

DSC_0712

 

DSC_0734

 

DSC_0740

DSC_0741

Har varit alltför slö för att packa upp ännu och vet ni vad? Jag kommer inte göra det ikväll heller! Nu ligger jag bara i sängen och dricker kopiösa mängder mjölk och njuter av min egen tid. Rezas är här nu men gör inte mycket väsen av sig där ute. Ska strax fixa lite kaffe och se senaste Game of Thrones - det ska tydligen vara ett riktigt WTF moment i det här avsnittet!