Flowery

Brace yourselves, här kommer en bildbomb med blommor! Söndageftermiddagen visade sig vara perfekt för fotografering, med strålande solsken och värme som tillät en gå utan jacka för det mesta. Mötte upp Bakers Yard-duon och gick och åt sen lunch - getost-och-valnötssallad och en kall Rekorderlig på det.

DSC_0478

 

DSC_0493

DSC_0494

DSC_0495

När hamburgarna var borta och min sallad plockad på varenda smula getost och valnöt, högg vi in på resterna av Bex berg av nachos...det är nåt magiskt med nachos, även fast den inte ens var särskilt god så sitter man ändå och tar bara en liten bit till. Det är nåt med alla färger och den krämiga blandningen.

Efter lunchen fortsatte vi till fots till The National Botanic Gardens, free of charge, och fotograferandet kunde börja. Och det var ju inte direkt ont om motiv, satan i gatan vad med blommor och blader, och de största tulpaner jag sett - svarta sådana dessutom!

collage

DSC_0504

DSC_0522

Första jag fick lära mig var hur mycket eller lite ljus jag kunde släppa in för att få bilderna blurriga i bakgrunden och fokusera på det objekt jag ville.

DSC_0533

DSC_0534

Jag älskar den här typen av bilder och ett av mina mål är att kunna ta bra porträttbilder med blurrig bakgrund , och bilder som inte närbilder men ändå får samma bra fokus.

DSC_0535

DSC_0537

Det fanns inte bara vackra blommor här - det fanns även mängder med udda växter, kaktusar, suckulenter och så den här Janne Bananen i kaktushybridform...

DSC_0542

 

Vad är en gigantisk trädgård utan minst en ekorre som muntert poserar i alla vinklar?

 

DSC_0566

DSC_0579

Bex Spex.

DSC_0582

Bex fick finna sig i att bli det näst mest fotograferade, icke-vegetabiliska objektet, väldigt ofta  av båda två samtidigt eftersom jag likt en treåring med sin morsa försökte apa efter Amandas syn på vad som utgjorde en bra bild eller inte.

DSC_0588

Blomma med soligt motljus, lärde mig att det är svårare att fokusera då men lyckas man pricka in det får man en väldigt fin bild.

Och min absoluta favoritblomma... Syrén.

DSC_0586

Skäggig tulpan eller vad?

DSC_0622

DSC_0623

DSC_0625

DSC_0627

Trädgården stängde klockan 18 så vi hann inte med riktigt allt men jag ska försöka ta mig hit en annan dag igen, tidigare, och se resten av allt det vackra.

Avrundade äventyret med hederlig, krämig mjukglass från glassbilen precis utanför.

DSC_0642

DSC_0644

 

Mycket promenad och sol blev det och jag hade inga problem att somna gott under kvällen. Stort tack för lektionen! Förhoppningsvis hinner vi med åtminstone en till sen innan min hemgång.

Nu under kvällen har jag packat ner lite grejer i de större lådorna jag köpte på IKEA och rensat undan skräp. Tänkte göra samma sak med mina kläder, imorgon eller onsdag. Men just exakt nu väntar sängen och min bok. Cheerio!