Salty Chocolate Balls

Har precis suttit och letat och installerat in antispam plugins för bloggen - hade över 700 spam kommentarer sen igår - poppis!

Kommit halvvägs i och radera skiten manuellt och tog en paus för och slänga in ett inlägg som jag inte orkade fixa igår.

Min TL hade födelsedag igår och självklart skulle detta firas med cupcakes, vare sig man vill eller inte! Jag fick reda på det strax innan vi slutade så hjärnan gick på högvarv för och komma på nån bra, personlig cupcake. Jag var inne på blue velvet och en massa annat färggrant men sen kom det som en blixt från klar himmel - salty chocolate balls cupcake.

För er som nu sitter som frågetecken, och det gissar jag att majoriteten gör som inte känner herr Thelberg, så är det så att det finns en smått ekivok South Park-dänga (vilket SP avsnitt är INTE ekivokt dock?) där Chef sjunger om just salty chocolate balls. Ni vet, hur han gör dem, vad det är i dem, hur mycket han vill att vi ska... ja... suga på dem. Just det.

Thellan brukar gå och tralla på denna melodi när han är på gott humör och det har alltid förbryllat mig. Inte att han trallar om salta ballar, det är liksom som det brukar vara, utan vart i hela friden det kom ifrån. Det tog mig pinsamt lång tid att googla detta och då var det inte ens jag som gjorde det.

Och på internet finns ju allt så självklart hittade jag en tjomme som hade gjort de faktiska salta chokladballarna efter ingredienserna i texten! Amazing.

Såååå... fixade en sats brownies, skar bort det hårda överlagret och knådade ihop den varma degen till små ball - bollar, och rullade dessa lite lätt i flingsalt. Sen hittade jag ett nice recept på kaffe-och-choklad cupcakes där jag fick använda min sista buttermilk och en oförskämt, okristligt stor mängd mörk choklad till en riktigt maffig chokladganache. Chokladganache som för övrigt borde vara den åttonde dödssynden...

Delade ballbollarna i två och toppade cupcakesen med en halva innan ganachen åkte på och lite mer saltflingor på det. Then sin away!

IMG_0071

IMG_0073

IMG_0074

Mörk choklad med sälta kommer banne mig bli min nya last. Chips och choklad funkade inte så bra men att sätta tänderna i denna mäktiga ganache och känna den lite småbittra sötman brytas av när du får en flinga salt på tungan - mmmmmmmm....

IMG_0075

I övrigt ska yours truly faktiskt ut och svira sina lurviga (förhoppningsvis hinner jag raka) imorgon kväll på Manpowers awardsparty. Det kommer finnas gratis drinkar och gratis mat och neat dresscode, perfekt för en snål men ändå glamourtörstande blondin. Nu får jag äntligen tillfälle att använda min underbara röda klänning! Adde nojjar och tror att jag ska bli dyngrak. Seriöst... en Fibberskväll med ett olycksaligt juicepaket och jag är märkt för livet...