Fredagslyx

Efter att ha haft hällregn i princip hela veckan, bidde det idag en helomvändning och strålande solsken och värme, och det mest underliga av allt - detta skedde på eftermiddagen!

Normalt sett brukar solen skina och ha sig under dagen medans man sitter fast inne i skolådan och har angst - sen när man äntligen slutar och skuttar ut i det förväntade vackra vädret så möts man istället av deprimerande moln. Men inte denna gång, vilken lyx!

Tog en promenad till Superquinn och handlade lite inför helgen och passade på att gå igenom parken och njuta av all grönska. Jag blir lika förvånad varje vår när knoppar går från att ha varit just knoppar, till att nästa dag ha exploderat och allt det gröna nästan bländar dig.

IMG_0053

IMG_0054

IMG_0056

IMG_0057

Vi fick faktiskt jobba rejält idag. Under gårdagen var ordersystemet nere, ordrar kunde läggas och gå igenom men inga ärenden kom till oss. Så vi satt hela dagen utan att få in ett enda ärende, förutom ett från Helpdesk. Det var ren tortyr I tell you. Och så nu imorse, en backlog på 109 ärenden låg och väntade på oss. Klockan tjugo i elva kunde jag ta min första kaffekopp, sen var allt tillbaks till det normala igen. Victor slutade dock idag, hastigt och lustigt, fick jobb i Sverige, så nu är det bara jag och vår nyaste (som nu blir andre veteranen efter så kort tid) Markus, som är farsa till Jocke som är andre teamleadern på Helpdesk . Får mig och känna mig ung iallafall, User Admin har snäppet högre medelålder än desken ^^

Appropå äldre herrar, såg denne stilige gentleman på vägen till jobbet imorse. Såg nåt rött i ögonvrån och upptäckte honom en meter ifrån mig. Vi frös samtidigt, stirrade på varann i en sekund. Sen började jag fumla med väskan efter kameran, "oh no you don´t!" tyckte herr Fasan och började skutta iväg längs åkern. Jag följde efter så gått jag kunde med ett högt jäkla staket emellan oss och lyckades få med halva han iallafall. National Geographic nästa?

IMG_0049

Vi festade till det med irländsk potatisgratäng och hamburgare här hemma under kvällen, det satt verkligen inte fel! Och så en tripp till Spar efteråt för lite fredagsgodis. Fortfarande med vacker sol och utan-jacka-värme.

IMG_0060

Hälsade på våra fellow roomies från deras gerillafort.

IMG_0061

IMG_0062

Byggde upp ett sug efter glass modell sorbet på vägen hit, så det blev dubbel uppsättning - favoriten Twister, och godaste pinnglassen i Irland - små minisar med massa fruktsmak gjorda på fruktjuice som smälter i munnen. Är det här sorbetglassar btw? Vad kallas de egentligen?

IMG_0063

Just det - idag var det min namnsdag med. Grattis till mig och till Norge! :D Sov gott med er nu - PoK.