Red Velvet

Jag har haft sån otur i bakningen på sistone, känns det som. Jag är inte direkt bästis med ugnen, det är ont om plats och jag har så mycket ambitioner som jag vill leva ut NU och mitt misstag är väl att jag är lite för ivrig ibland och rushar saker. Men ibland är jag bara pure straight unlucky.

Denna omgång i söndags lyckades jag kombinera båda. Jag hade lite söndagsångest inför framtiden och sökte tröst i cupcakesens förtrollade värld och var supersugen på att göra Red Velvet Cupcakes. Vad piggar upp bättre än dessa krämigt eldröda godsaker? Och dessutom hade vi buttermilk kvar som behövde användas upp sen Adde bakade bullar, vilket jag kom på nu att jag helt glömt skriva om. Mer om det sen.

Första oturen var bara rent korkad och rent slarvfel från min sida - av nån anledning fick jag för mig att 1 ounze är typ en knivsudd eller tesked. Jag följer ju engelska eller amerikanska recept för det mesta och pluggar olika mått. Min logik var som sådan att färgpastan jag använder ska man ju bara ha max en knivsudd för att det blir en sån intensiv färg. Jo tjena... i  FROSTING. Inte tillräckligt för en tjock cupcakesmet full med kakao.

Så, första omgången vart, visserligen ganska attraktivt, rödbruna cupcakes. Jag drog en djup suck och började om igen. Denna gången kollade jag upp vad 1 ounze verkligen var. 2 matskedar. Ouch. Waaaaaaaay långt ifrån min sketna knivsudd.

Visar sig att Wiltons färgpasta innehåller ganska så exakt en matsked färg. Lyckligtvis hade jag en annan röd färg från annat märke och jag öste ner hela den flaskan också. Just in case.

Och jodå - då vart de röda minsann! Tyvärr är bilderna kassa eftersom det var för mörkt för och fota med systemkameran så sent på kvällen och ljuset på jobbet som annars är så trustworthy visade sig tjura ihop fullständigt. Men goda vart de. Ack, så goda. Man måste älska texturen på Red Velvet Cupcakes. Så saftiga. Varför gör man inte fler recept med olika smaker och fyllningar med Velvet som utgång? Det ska jag nog testa nästa gång.

IMG_0024

collageredvelvet

Här ser ni också otur nummer två... inga formar.

Det här drev mig verkligen till vansinne. Jag har battlat med allsköns halvdassiga formar eftersom mina rejäla från Decobake var slut och svor ett heligt löfte till mig själv att bara använda deras formar hädanefter. Så i lördags införskaffade jag mig ett knippe svarta sådana och räknade, glad i hågen, med ett gäng perfekt formade cupcakes.

Döm då om min förvåning när varenda.jävla.cupcake - SLÄPPER från formen! Det finns inte ORD för irritationen detta fenomen ger dig som bakare när 50% av cupcakens glory är till stor del tack vara perfekt formad form. Det underlättar så mycket med när du ska lägga på frosting.

Jag har ingen aning om varför detta hände, det har inte hänt förut. Jag kanske måste ha i mer smet nästa gång, eller låta dem stå inne längre. Who knows. Tur iallafall att de är så pass tunga att de klarar sig på egen hand.

Nu - Game of Thrones. Inga konstigheter där inte.