Saturday Night Lazy

Idag har Irland visat sig från sin alldeles särskilt väderomfattande sida. Det har växlat mellan  regn, strålande solsken och hagel hela dagen, så det tog mig mycket velande innan jag beslöt mig för att dra ner till stan ändå. Jag har ju ett presentkort att spendera!

En liten dusch på vägen till hållplatsen fick jag men sen hade jag turen att få med mig solen hela tiden, och varmt var det - perfekt för humöret.

Det är nu city center börjar vakna till liv på riktigt också. Mer turister, mer lättklätt, mer gatumusikanter och artister, mer stånd med krimskrams och allmänt skön Dublinstämning, det är helt underbart. Det påminner en om vad man älskar med den här staden ändå. Eller så är det bara vetskapen om att jag lämnar den snart som får mig att se allt i glorifierat sken.

Mina besök inne på Decobake är alltid utdragna och den här gången var inget undantag. 50 eurosar hade jag och fritt spendera. Det är lite på det viset att antingen kan du köpa en eller två saker och så ryker femtiolappen, eller så får man noggrant och metodiskt välja så du får så mycket saker som möjligt. Jag valde det sistnämnda.

Efter att det var avklarat så tog jag en gammal hederlig leisure stroll upp till södra sidan, runt Temple Bar och in och ut ur gränder och upp till Grafton Street, runt där och upp till S:t Stehphen´s Green. Mental notering om att göra detta oftare, man stöter på mängder av udda butiker och caféer.

Roligt att jag fick ett smeknamn jag inte sett nånstans innan av personalen på Starbucks med ^^

IMG_0002

Hittade Disneybutiken med färgglada skyltfönster.

IMG_0004

IMG_0005

Senaste nya flugan i Dubban -  cykelbussar?

IMG_0007

IMG_0008

Gav mina sista mynt till insamling för en hundorganisation så passade på och få lite extra motion och spankulera tebaks hela vägen och över bron till Tesco på Parnell Street för och inhandla veckans förråd av makrill - min nygamla favvolunch - och få lite växel. Somehow så ligger det alltid makrillburkar i mina shoppingpåsar efter stadseskapader nuförtiden.

Kommer hem till ett nystädat rum och en nystädad toa och en nystädad Adde som gav mig en  mycket grafisk beskrivning av toalettens förehavanden. Jag beaktade detta och beställde veckans pommes. Den är nu uppäten, och det blir lite läsning av de nya böckerna jag införskaffade mig från en utförsäljning  innan vi slår på en film och käkar OLW grillchips som Peter tog med åt mig från Sverige. Livet e gött denna lördagkväll på 21 Aran Court!

collagecupcakegrejer