Little treats

Har fastnat i soffan hela kvällen och glanat på Pretty Little Liars. Läste om serien på diverse bloggar och  gav den ett försök. Lite svältfödd på underhållning om kvällarna at the moment, bakningsbloggar räcker inte riktigt. Och serien vinner väl inga utmärkelser för bästa manus ever men å andra sidan är den väldigt ungdomsorienterad och till för tjejer. Det är lättsmält, tillräckligt många små cliffhangers för att man ska vilja se mer och man fäster sig vid karaktärerna, otroligt nog med tanke på att de ska föreställa 16-åriga amerikanska småstadsbrats som leker CSI. Men men, whatever floats my boat.

Jag skickade ju en liten present till min farmor i förrgår och det var faktiskt mitt första försök till och göra petit fours. Det är små minikakor, de är en pain in the ass och göra precis som alla tutorials där ute på nätet sa att de var och sugar glazen man ska röra ihop och doppa dem i är ett smärre kemiexperiment för mig just nu. Men practise makes perfect, nu vet jag hur jag inte ska göra.

Jag hade smält choklad hemma som backup så det fick bli petit fours med chokladglasyr istället. Hade gärna haft mer dekorationer men risken att de skulle krossas i paketet var för stor. Se om jag kan ge det ett andra försök i helgen dock.

IMG_2627

IMG_2631

IMG_2626

Vart fyra stycken bra originalkakor från den första batchen. Eller ja, det fanns fler, men jag gjorde en för rinnig glasyr och de säckade ihop och hade sig, oerhört deprimerande att fota.

Nu - mer PLL. Ha en go fredagkväll peeps!

IMG_2633