Give me!

Jag är helt hooked på bakbloggar nu. Seriously, jag glömmer till och med bort de vanliga bloggarna och sitter bara och scrollar sida upp och sida ner med färgglada sötsaker och sparar bokmärken och sparar små korta bra-och-ha-recept i olika notepads. Jag vet inte riktigt om det här är sunt, normalt, or..? Det kanske är åldern, 27årsdagen närmar sig med stormsteg och för var dag som går så kommer min husmoderliga sida fram mer och mer. God damnit, jag sitter till och med och pluggar på hur man kokar olika preserves! Känns som jag borde göra nåt outrageously crazy snart, som typ springa naken genom Fibbers och kasta juicepaket omkring mig eller köpa Dr Martens kängor. Inte känna att det jag önskar mig högst av alla ting här i världen just nu, är en Kitchen Aid. Men den måste vara cool.

Eller så får jag bara inse faktum att jag har ett intresse och en hobby som bara växer och växer och hela min själ vrålar av fröjd över att bli matad med mer och mer estetiskt tilltalande bilder (och magen knackar på där nere med och meddelar bestämt att hen (kan man sätta en könsroll på en mage?) är med i hela konspirationen och mer än gärna signalerar till smaklökarna att utveckla smaken för pikanta engelska delikatesser).

Nu är ju bara problemet att jag, ett: har ett väldigt undermåligt kök till mitt förfogande som inte lämnar mycket utrymme för kulinariska utsvävningar. Två: en ekonomi och sparbudget som är tänkt att gå till de där eventuella arbetslösa månaderna då jag finns till min mors förfogande och får helt nya, exotiska kostnader, typ ved. Inte de senaste supertrendiga små silikonformarna som får en bit socker att se ut som universums ände eller cakepopspinnarna med små flörtande ugglor på.

Tre: det faktumet att jag kommer behöva ett jobb. För och finansiera min hobby, och för att sluka 80% av min existens. Which leaves 20% till att nära relationer med familj och vänner, pyssla om mina två lurvas, hinna med alla dyra resor jag vill göra och shoppa alla must have!-klänningar jag vill ha samt hålla en någorlunda hygienisk standard i mina surroundings. Phew. Kloning någon?

Just nu är jag hooked på en amerikansk blogg vid namn http://www.sprinklebakes.com. Amerikanska bloggar är The Shit och lämnar dig med mindervärdighetskomplex som heter duga. Deras bakverk är maffiga, ingredienserna bara de bästa och med ett pris därefter, och varenda jävel har den senaste systemkameran och en egen fotostudio sådär lite convenient runt hörnet i rummet ingen ändå använder i deras 5 miljoner dollar villa med fjorton rum och tre kök ute på landet.

Just denna amerikanska tjej lever mitt amerikanska drömliv. Stort hus ute på landet (it seems) med en make som drar in de feta cashen medans hon gör en leisure stroll i köket då och då och trollar ihop tretton plåtar macaroons som hon bara "slängde ihop till eftermiddagsfikat" utan och få en endaste kletig fläck med sockrad äggvita nånstans. Hon har dessutom hundar, två stycken mopsar som frekvent huserar i bilderna och ser så där extremt supersöta ut hela tiden så att allt annat i livet bleknar och är inte värt att leva om du inte också införskaffar en extremt supersöt mops, NU!

Dessutom skriver hon på en bok. Hallå, klichén är komplett. And I Wants It.

collagebaking

Who knows, en vacker dag kanske jag får allt detta, om Universum är mig givmilt. För orka kämpa för allt detta själv liksom, hallå.

collagebaking2

Vi får se, jag kanske hinner och har råd att "svänga ihop" lite lättare saker under min sista tid här i Dublin. De flesta grejerna är faktiskt relativt lätta, bara pilligt och tålamodskrävande.

I min egen vardag just nu skiner solen ute (yeeeees!) men det är också fullt med moln så det är ett himla hattande på strålarna. Vi ska snart bege oss in till B-town för lite fönstershoppande och sen bio. Oblivion ska vi se, har hört mycket blandat om den filmen.

Hoppas ni andra får en skön, rolig och framförallt varm lördag ni som läser och är i Sverige, Facebook har meddelat mig att det är mycket sol i Motala nu? You bastards.

8sg5x