Cakehate

Nu är jag äntligen klar med alla cupcakes. Men jag har nog aldrig varit så missnöjd som nu :( Jag vet inte om det är vår ugn det är fel på eller om jag hanterar den helt knas, det är en varmluftsugn så då är det ju lite andra förhållningsregler.

Jag var hemma hos Johannes igår och hjälpte till med att baka cupcakes som han skulle ha till CTS:ens cookie friday. Han och Markus har också varmluftsugn, och vi körde ihop smeten, fixade fyllning, hade in dem i ugnen och tog ut dem när provstickan inte var kletig och de vart perfekta. Mjuka och höga.

Här ikväll har jag gjort precis samma, men när jag tar ut dem efter att provstickan är OK så sjunker de ihop och blir liksom smetiga. Det ser inte så roligt ut och de blir ju svårare och äta, speciellt när de har fyllning. Nej usch, det här kändes inte alls bra. Fanns en sort jag vart nöjd med och det var pecannöt-och-kola. Resten känns bara bläh. Och jag som sett fram emot detta och planerat och haft mig. Får väl ta och träna på ugnen, om man nu kan göra det...

Här är iallafall Johannes cupcakes så länge. De ska vara Starcraft cupcakes, för tydligen bygger man saker av material som ser ut som kristaller. De ska egentligen vara gula men vi hittade inga gula karameller så fick gå med orange. De är fyllda med creme cheese med citronsmak och var underbart krämiga och goda.

wpid-IMAG1853

Nu ska jag in i en dusch och tvätta bort allt bak, upptäckte precis att jag hade frosting i örat, hur det nu gick till. Så får vi se om det känns bättre med resultatet imorrn sen,