A touch of India

Stefan och Markus pratar mycket med en indier vid namn Reddy på jobbet, och nu har jag också fått ta del av det här triangeldramat - jag har ju pratat med Reddy  tidigare på desken eftersom han är focal point för hela 14 länder (!) på den indiska sidan av supporten men jag har inte direkt fördjupat det hela.

Men så började Stefan befrienda honom mer och mer medans Markus dagligen för en ytterst personlig strid med denna Reddy om diverse ärenden som indierna skickar till CTS, och nånstans där kom jag in i samtalsämnena med och han började skriva till mig också på ett mer personligt plan. Och han är faktiskt ganska underhållande.

Anyway, det har varit mycket snack om indisk mat och sötsaker och som en treat för helgen beslöt vi oss för att dra ut och faktiskt käka indiskt - på resturang, inget slafsigt hak som stinker curry.

Nu luktade det ju curry inne på restaurangen också och det går väl inte att komma ifrån eftersom 90% av deras mat trots allt innehåller curry, men det var mer subtilt. Om doften av curry kan vara det.

Nu - matbildskavalkad!

Första bilden - välkomna-till-bordet-snacks. Sprött, ljust bröd som smakade lite som chips och olika dipper som jag gissar är nån form av chutneys kanske. Andra bilden är grönsaksknyten som båda herrarna tog. Sen kommer min kryddiga buljong/soppa, som var nice förutom att det var lite väl mycket smak av ingefära, ingen storfavorit hos mig. Sista bilden två random nissar med tveksam resturangetikett.

collageförrätt

Sedan kom huvudrätterna - jag valde Biryani med räkor, som syns på andra bilden. Riktigt god mat, riset har lite risottoeffekt, krämigt och kryddigt, och räkorna var ruskigt goda. Stefan valde en klassisk Tikka Masala Adde en Chicken Madras. Båda är kyckling i mustiga röda såser men Stefans var betydligt mildare, krämigare, medans Addes var den heta varianten. Båda lika goda på sitt eget sätt - ungefär som individerna som åt dem.

indianfood

Jag fick också en liten röd sås men jag vet faktiskt inte vad det var för nåt. Den var vegetarisk med bland annat blomkål och smakade lite potatis.

Ackompanjerat till allt detta var ris och såklart naan-bröd med vitlök. Mmmm...

Det var fruktansvärt mättande alltihop men vi hade ändå bestämt oss för att ta varsin dessert och spana in de indiska sötsakerna med - något Reddy talat sig varmt om. Speciellt halwa, som han och jag har diskuterat och som han nånstans fick mig att lova att jag skulle testa och göra i helgen för och servera till Markus och Stefan.

Högst upp är indisk glass - en något strävare variant av glass, var min första tanke. Mycket smak av kokos, som jag inte är så förtjust i om det inte är en ingrediens i min parfym så jag rörde inte mycket av den. Till vänster har ni nämnda halwa, även den med en viss kokossmak. Jag har förstått att halwa förekommer i två former, den ena lite fudgeliknande, den andra som pudding, och det här kändes som nån blandning av dem båda? Förutom kokos hade den nötter i sig, en av de traditionella beståndsdelarna av halwa. Smakade inte så jättemycket faktiskt.

Och mitt val av dessert - gulab jamun, honeyballs. Friterade bollar gjorda på en speciellt sorts deg som sedan har dränkts i sockersirap och smaksatts med kardemumma. Av alla desserter var det här den sötaste, och ganska angenäm. Alla dessa desserter är en väldig skillnad från vad vi västerlänningar kallar sötsaker - vi är vana vid våra kaloribomber i form av bakelser och chokladsåser och ingen av dessa indiska sötsaker var särskilt... söta, i jämförelse men duger bra när man bara vill ha en viss sötma efter maten. Kanske bra och tänka på. Det måste ju inte vara vrålsött hela tiden.

collageindian

Adde var smart och beställde in kaffe och fick en halv teservis. Kaffet var riktigt, riktigt gott! Tur att han fick en hel kanna så man kunde sno åt sig några klunkar...

collagekaffe

Helgens uteaktivitet avklarad!