Brownies & roomies

Det har varit väldigt, väldigt, väldigt sega dagar. Jobba, äta, läsa, sova. Typ. Hela veckan. Händer inte mycket spännande här. Förrän idag. Hela tre relativt spännande saker har hänt under dagen och i mitt underhållsfattiga hjärta tar jag desperat till mig allt jag kan:

1 - Stefan flyttar in igen.

Yes box, vi är nu berikade med en fjärde hushållsmedlem i form av Stefan som hastigt och lustigt fick lämna sin fancy apartment på Falcon View och återigen acklimatisera sig till en vardag med De Tre Musketörerna. Just nu blåser han sig blå över luftmadrassen som kommer bli hans säng den närmaste tiden. Vi välkomnar Stefan tillbaka till  vårt hood!

IMG_2394

2 - Vi firar inflyttningen med att baka brownies

Eller ja - egentligen är det till CTS:ens cookie friday. Men jag har spenderat de senaste fyra dagarna med att fullkomligen lusläsa massor av bakbloggar och successivt bygga upp en enorm hunger efter allting chokladkladdigt, syrlig citrusmousse och fluffig päronkräm. Jag har så mycket jag vill baka att det blivit en mindre obsession - igår kunde jag inte somna för att jag låg och tänkte febrilt vilka två smaker jag ska ha i mina cupcakes nästa vecka. Till slut gick jag upp och satte mig och försökte googla fram det där underbara receptet på äpple-och-kanel-cupcakes-med-mandelsmulpajstäcke klockan midnatt... Jag var en pest till Markus och Stefan på jobbet när jag försökte klura ut vem av dem som skulle baka kakor och om jag möjligtvis kunde ge en hjälpande hand (läs: ta över hela skiten och barrikera mig i någons kök med hänglås på dörren) Do I need to be worried?

Anyway - Stefan skulle baka och jag fick gladeligen ta över ansvaret. Valet föll denna gång på att göra brownies, och inte vilka brownies som helst. Utan sådana med okristligt mycket choklad, fruktansvärt hedniska mängder smör, och som om detta inte vore artärproppande nog - en glasyr bestående av antingen cheesecake eller jordnötssmörsfrosting. Velpotta som jag är - valde jag båda. Jag menar, du kan inte få för mycket choklad och socker.

Efter förvånansvärt lite tid och effort står nu en plåt med hälften cheesecakebrownies, hälften j-nötsmörs brownies i kylskåpet och bara ber om att bli devoured. Vi har smakat på några provbitar och seriously - de är to die for!

Bilder och recept kommer.

3 - Det har släppts en ny limited edition choklad

 Med Cheese and Onion smak. Japp, de har gjort det otänkbara (fast att ingen testat detta innan, eller... har de?) och mixat chips med choklad. Jag köpte en bara för och testa, och det var inte så himla pjåkigt faktiskt. Ungefär som när du ätit för mycket chips och vill ha nåt sött och tar en chokladbit men du har fortfarande chipsrester i tänderna och ett kladdigt chipsfoder på tungan. Inget jag kan tänka mig moffa i mig en hel kaka, men en bit var nice.

IMG_2382

 

Ja, mer spännande än så blire inte. Oh, jo just det, jag har äntligen fixat naglarna! Jag tröttnade till slut på att förevigt vara paranoid över hur jag flaxade med fingrarna och så lyckas jag ändå få en spricka eller en bruten nagel bara genom och ta i en tröja typ. Så jag knallade bort till nageltjommarna och visade upp mina exemplar och de var heeelt obekymrade. Dagen efter tog det exakt 40 minuter för dem att ge mig perfectly shaped french nails, rev-och-bryt-fria. Bitch I´m faboulous!

IMG_2380-001