Treats

Finns det nån värre frustration än och vara stelfrusen och inget hellre vilja än och dyka in under en stekhet dusch, men dina händer och fötter är så frusna att varmvattnet får det att göra svinont och kännas som fucking eld och så står du där skuttandes på plats i den kalla luften utanför den efterlängtade hettan och försöker få liv i dem?

I-landsproblem kanske. Det kunde varit värre. Jag kunde inte haft en dusch alls. Eller händer och fötter för den delen.

Marsvädret är helt off just nu. Idag har det varit storm igen med piskande regn, därav min klagosång över frusna lemmar. På bussen hemåt hörde jag via radio att det ska bli snöfall inatt igen. Orka.

Jag tittade bakåt i arkivet för och se om jag kan få nån hint om hur vädret var förra året vid den här tidpunkten men hittade inte särskilt matnyttigt för 2012. 2011 däremot så grillade vi den 21 mars - även fast vädret gav upp under eftermiddagen sen, men still! Fan vad sugen jag vart på grillat nu. Bästa LCHF maten ju. Feta såser och mört, saftigt kött, ååååh...

Aja, Addes currykyckling var ju god den med. Och med en kopp kaffe i handen har jag tinat något sånär nu. Dessutom åkte jag ju ner till stan för att införskaffa lite godis för huvet i form av böcker och nu ligger fyra läckra pärmar här och bara väntar på att jag ska dyka in i dem.

IMG_2243

Jag älskar Chapters, de gör det värt mödan att behöva ta sig ner till City Center på regniga och blåsiga torsdagar bara för och införskaffa lite litteratur. De säljer nämligen begagnade böcker till vrakpriser och har en hel sektion med exemplar för 1-2 euro styck. Perfekt för mig som lätt läser ut två böcker i veckan om jag kan och inte har plats att behålla dem efteråt.

På tal om treat och godis, kolla in den här karamellen jag unnade mig under förra veckans torsdagseskapader på stan... jag browsade runt lite inne på Forever 21 och hittade svarta jeans till vrakpriset 10 euro och när jag hade betalat och var på väg därifrån så fångade jag upp en glimt av neon i ögonvrån. Och där, längst upp på en väskhylla, ensam i sitt exemplar, satt den här lilla godingen:

IMG_2242

Den påminde om marsipanen jag hade på min tårta som fick så mycket praise, det var kärlek vid första ögonkastet. Så utan att skämmas kan jag säga att jag plockade ner den och ställde mig i kö igen utan och blinka. 15 euro fick jag ge för denna. Om vi jämför med vad jag "unnade" mig förr i form av shoppingpåsar värda 60-70 euro styck så kan vi lugnt säga att det här inte var nånting alls i jämförelse.

IMG_2229

Den följde för övrigt med mig på S:t Patrick´s Day och ses här ackompanjerad av söndagens snacks och kvällens accessoar. Riktigt jäkla bra matchat måste jag säga, även om shamrockstaven var årets hittills sämsta impulsköp. Jag skyller på Jesper och Augusta, som enablade mig med sitt turistshoppande inne på Carrolls och ivrigt hejade på mig så fort jag såg något som jag var en knapp smula intresserad av.

Anyway, mitt kaffe kallnar och boken kallar - imorgon är det freeeeedaaaag då är det bara helgen kvar och sen kommer min alldeles egna MÅNDAG, fyfan vad jag längtar till den!

Inte för att helgen inte kommer bli nice den med - imorrn lutar det åt att se Sverige-Irland på Woolshed, och sen biomys på lördag. Good times, good times.