Fårad

Har precis tagit en välbehövlig paus från kvällens bakande och beställt en kebab för och lyxa till det lite - utan pommes eftersom det bara är torsdag...

Jag har precis blivit klar med tårtan för imorgon och efter maten ska jag dekorera några cupcakes som helpdesken har beställt till dekortävlingen. Det är bokstavligt talat grönt överallt på IBM just nu och Sweden Pool är värst so far. De vill återupprepa succén med Sverigecupcakes som vi hade när det var fotbollsdekortävling och jag har således fått min andra rena beställning av dem. Roligt!

Men - tårtan. Jag känner att det fan är overkill! Och säkert inte alls vad de var ute efter, men så går det när man ger Rebecca för snäva instruktioner. Jag kommer nog aldrig kunna göra en vanlig kaka igen utan att dekorera fan ur den...

Ska jag vara helt ärlig så föredrar jag minitårtan - sötare, mer lätthanterlig och clean. That will be my thing.

Såhär blev alltså resultatet av stora tårtan:

IMG_2122

IMG_2119

fåren

Som ni kanske ser (eller så är det bara jag som är självkritisk) så har jag inte varit supernoga med precis allt. Det orkade jag helt enkelt inte. En tårta är fan en jäkla massa jobb, iallafall om man ska göra dem som jag gör med en halv fårhage ovanpå. Jag håller mig hellre till cupcakes om jag ska vara ärlig.

Själva täckandet av tårtan med marsipanen var en pain in the ass först... Rebecca går och köper ett extra paket marsipan för att hon resonerar att man hellre har för mycket än för lite. Sen när Rebecca färgar och kavlar ut marsipanen struntar hon helt i det tredje paketet av obegriplig orsak. Resultatet blir en alldeles för tunt och litet lock och varenda smula syns igenom. Rebecca deppar ihop trots att detta skett på grund av hennes egna förbannade jävla klantighet och tankspriddhet.

Trial and error - idag köpte jag mer marsipan. Och gjorde en rejäl sats med tre paket. Och nu räckte det gott och väl. Dock ser ni att den är lite bucklig men det får fan vara så... jag gjorde nog inte själva tårtan på det konventionella sättet utan smackade på två olika bottnar och tröck in en massa gojs.

För er som är intresserade av gojs så kan jag ju visa vad som finns i den. Ni andra kan ju scrolla upp och fortsätta beundra fårskallarna.

IMG_2107

Vispad grädde med Nutella. Ser mysigt ut va...

Spred lite på första tårtbotten och sen skivade bananer ovanpå. Kladda på resten av chokladgrädden.

IMG_2109

Fyra stycken marängnästen nedsmulade till marängsmulor som täcker all chokladgrädde.

IMG_2114

På med nästa tårtbotten!

IMG_2115

Och som glasyr för att marsipanen ska hålla... mer Nutella... du kan aldrig få för mycket Nutella.

IMG_2116

Och själva påsmackandet och failandet av första marsipantäcket kan ni ju tänka er själva... eller så bortser vi ifrån det och glanar på fåren i godan ro.

IMG_2118