#picsoffood

Den här söndagen flög förbi väldigt fort. A jobbade till klockan halv fem imorse och jag kunde inte somna ordentligt, så sömnen blev sporadisk. När jag väl gick upp var klockan way beyond lunchtime, men gick bort till B-town och mötte upp Stefan för en sen lunch ändå på Eddie Rockets. Burger in a bowl, perfekt LCHF mat.

IMG_2081

Skötte söndagsshoppingen själv denna gång eftersom A låg hemma med samma hosta och bröstvärk som jag hade. Nu är vi alltså inne i Mars och sjukdomarna går fortfarande runt, hej och hå. Väl hemma sen fortsatte jag på födointagets bana och fixade lax med riktigt god sås (light grädde, en tärning grönsaksbuljong och dijonsenap, riven parmesan ovanpå allt) och morgondagens föda bestående av stekt prinskorv och blomkålsmos. Nu stinker jag både stekos, fiskos och, av någon outgrundlig anledning, senap. Så ska strax hoppa in i en lång dusch och tillhörande pampering innan jag slår ner ändan i sängen igen utan nån intention att stiga upp mer under kvällen. Förutom och hämta mer plommonsnacks då.

IMG_2088

Jag ska också passa på att slänga in en bokrekommendation all of a sudden. Jag har precis läst ut Dean Koontz The Darkest Evening of the Year och det var längesen jag läste en bok som gjorde mig ledsen när den var slut. Dean Koontz är en av mina absoluta favoritförfattare och jag har neglectat honom lite till förmån för irländska dramaböcker. Jag älskar det faktum att en hund så ofta figurerar i hans böcker och har antingen en stor eller subtil roll, men alltid betydande. Oftast en Golden Retriever eller Labrador. I den här boken är hundarna huvudpersoner till och med, en av dem smått övernaturlig, ett ämne som Koontz ofta återvänder till och beskriver på ett otroligt övertygande sätt. Det är andra skälet till att jag diggar snubben - hans skräck bygger på det övernaturliga eller det psykologiska, ibland bägge. Väldigt intressant. Tredje skälet är att människorna i hans böcker för det mesta har en sån oerhört varm och kommunikativ relation till varandra. Man tycker om dem direkt.

Gillar ni allt detta, så läs hans böcker. Ni kommer inte ångra er.