Dark and damp

Idag är en sån där regnig, blåsig och kall dag som bara Irland kan leverera två dagar efter att jag prisat vårens ankomst. Att jag aldrig lär mig hålla käft.

Kylan som kommer med de här dagarna skär igenom märg och ben och man märker hur dåligt isolerat det är när vi, som klarat oss bra på lägsta tempen på elementen, måste höja ett eller två snäpp helt plötsligt.

Men - det positiva med sånt här väder är att man kan ligga inne i värmen och mysa, under en filt, med massa göttigt att svulla på. Och det är precis det jag ska göra alldeles strax, väntar bara på min mat först. Nu har jag faktiskt förtjänat den med, efter att ha gått loss på badrummet och gjort en helrengöring. Det är nåt väldans tillfredsställande, om än på ett konstigt sätt, att kravla runt inne i en dusch medans vattnet flödar och göra rent själva duschen samtidigt som du själv får dig en omgång. Typ. Ska kanske inte ha avloppsmedel som duschgel dock.

Vårt badrum är så jäkla ovärt och städa för det är litet, med gulaktigt sken och gulaktiga väggar och ett stengolv med diverse sprickor och skit som gör mig galen för jag tror det är smuts så jag står och gnider och gnider tills det tar eld i moppen. Inget fönster. Ett väldigt tråkigt badrum. Men nu skiner iallafall duschen vit och ren.

Vi har också varit på IKEA idag för och komma ut lite. Sorgen över köttbullarnas bortfall var stor och det fanns liksom inget annat man ville äta. Det blev en lyxig fika istället.

IMG_2066

 

Vi var egentligen bara där för och köpa på oss massa bryggkaffe, Andreas skulle ha matlådor. Men som alltid på IKEA så kliver du in i nåt slags magiskt state of mind där du ser föremål som du bara måste ha och behöver vi inte en sån här? Ibland funderar jag på om IKEA har lyckats med de här subtila ljudvågorna det snackades om på 90-talet som kunde sända dolda meddelanden med ultralåg frekvens - för sen när man kommer hem och packar upp skiten så står man där med femtioelva diskborstar och en FLÄMTA lampa och undrar vad fan det var som hände. 

Dock har jag spanat in en tavla som jag är riktigt sugen på och köpa men vete fasen om jag kan få hem den sen. Abstrakta ugglor, en av mina många svagheter.

IMG_2068

 

Vad jag inte skulle köpa och dagens WTF :

IMG_2069

Bägge Andreas, lika fotogeniska som alltid.

IMG_2070

Smycken dagen till ära - fina armbandet jag fick i julklapp.

IMG_2071

Outfitbild done right:

IMG_2078

 

Outfitbild done wrong:

IMG_2073

Inte mycket till outfit men hey, man kan inte vara för kräsen. IKEA casual.

De hade iallafall korven kvar så det får man vara glad för. Världens mest mongo ketchup/senap dispenser dock. Försökte köra lite smart and classy men failade på slutet. Som i verkliga livet.

IMG_2080

Nu, mina vänner, väntar mina chips och min påskmust. Ha en riktigt mysig lördagkväll!