The curse of chicken

Trots mina något bittra och fläckade åsikter om arbetsgivare och arbetsmiljö så kan jag absolut inte klaga på jobbarkompisar iallafall. Jag har för det mesta så jäkla roligt på jobbet tack vare min teamleader och den "nya" nooben Victor som pratar nonstop ibland, speciellt när han har fått i sig en Mars-bar. Då blir han som en yster 5-åring och jag hör hur han rullar upp bakom mig och om jag vänder mig om riktigt sprakar det av energi från pojken. "Vad gör du, hur går det, heeeeej!". Då brukar jag ge honom min telefon så han kan spela Candy Crush och hålla sig lugn en halvtimme. Victor är 20 bast och känns som min andra lillebrorsa.

Han bär runt på en jäkla massa oviktigt vetande med. Eller bara konstigt vetande. Det finns ingenting som vi inte kan diskutera och killen är sjukt världsvan och försigkommen för sina unga år. Ibland blir det så otroligt knäppt att Tellan (teamleadern) bara vänder sig om mitt i en alldeles särskilt underlig mening och bara stirrar på oss. Och väldigt ofta är han själv helt med på noterna och kastar in 10 ggr värre grejer och sen är det rena dårhuset där inne i vår lilla kub.

Men idag kom Victor med ett argument så märkligt att till och med jag blev mållös. Jag hade med mig av den gräddiga bacon/kycklingen i matlåda och vi kom osökt in på just kyckling.

"Usch nej jag gillar inte kyckling, jag äter inte sånt som går på två ben!" har jag hört ett par ggr. Fine, det är är väl lite tvångstankar över det men whatevs. Tills han utvecklade det hela, och menade på att "kolla på alla länder där de äter mycket kyckling, där är de feta och korta!"

"Va? Har du exempel?"

"Ja, USA!"

"??"

"De är ju feta och de äter mycket kyckling."

"Öööh men va, näe? Kyckling blir man ju inte direkt fet av? 

"Jooo! KFC! (Kentucky Fried Chicken)"

"Ah men snälla Victor, det är ju friterat - och felet med amerikanarna är väl att de äter för mycket friterat av allt. Du kan äta friterade äpplen och ändå bli tjock ju."

"Ah det har du iofs rätt i... men kineserna! De äter massa kyckling och de är korta!"

...

Jag har nu fixat mig ett textdokument som jag har döpt till Victor Quotes, där jag skriver ner godingar som dessa... stay tuned.

Snodde denna bild från Christoffer. Jag lovar att jag inte var så uttråkad som jag ser ut.

75525_4602630189113_1369113577_n-001