Go away

Uschaan idag har det varit en sån trälig dag, en sån dag då jag bara vill packa ihop och åka hemåt. Jag är trött på IBM, trött på Manpower. Det var Town Hall Meeting häromveckan när  The Big Boss skulle gratulera centrat till väl mötta mål och dela med sig av diverse ändringar och nyheter. Varav den största där var att från och med nu så ska IBM läkaren, han som är där 2 timmar tisdagar resp. fredagar, först och främst vara till för just IBM-anställda. Vi andra, lägre stående varelser, contractors, vi får gå till Manpower om vi är sjuka och behöver intyg så kan de kika efter en glugg i doktorns schema som inte är upptagen av en IBM-are... och om det inte kommer en sådan och behöver platsen då ofc. Annars får vi vackert gå till en annan läkare utanför IBM och punga ut med 50-60 euro för en undersökning och ett bevis på att vi faktiskt är sjuka. Men not to worry - det finns en mottagning nere i City Center som ger oss "IBM-anställda" 20% rabatt...

Seriöst alltså, jag har aldrig haft ett jobb som haft så usla villkor och så usel lön som irländska Manpower. De spenderar dagarna med att jaga folk som är hemma och mår dåligt och spammar dem med telefonsamtal för att kontrollera att de "verkligen är sjuka", och kontrollera att vi följer dresscoden och har tillräckligt svarta byxor på oss (en kollega till mig fick just den anmärkningen). Adde var på One2One och fick massa bra beröm för precis allting och så kommer MP och stammar fram att han har ju minsann blåjeans på sig ibland, det är ju inte så bra... mörkt blåa javisst, men ändå... måste ju tänka på och vara professionell. Det är ju business environment. 

 Jag hör överallt ifrån att chefer för vår kund och managers av alla dess slag frågar efter mig och ville att jag skulle stanna för alltid på desken men få av dessa hälsar ens när vi möts i kaffekön. Usch nej, jag är bara så trött på hela miljön jag befinner mig i, och längtar till Sverige där det känns lättare att slappna av och de faktiskt bryr sig om att golvmattorna inte ska ha cancerceller och luften vara radonfylld eller whatever... Näe, jag kan rekommendera folk att åka hit och jobba på IBM för alla människor man träffar och umgås med, och för all erfarenhet du får både kompetensmässigt och själsligt. Men inte för att det på nåt sätt är ett bra jobb med bra benefits därefter.

Positiva idag är maten iallafall - knaperstekt bacon och mör kyckling i gräddsås, det låter tillräckligt gott för och inte behöva en bild ens eller hur? Får hålla till godo med mig när jag dricker ELIT-te ur IKEA-kopp.

SAM_2680