Fina firren!

Måste bara dela med mig lite av en tvättäkta LCHF-rätt som innehåller fesk! Försöker ha minst en fiskrätt i veckan och det är inte alltid så lätt när herrn ratar lax... jag får ha en laxkväll för mig själv och fixa en låda bacon åt honom eller nåt.

Anyway - jag hade inte så stora förväntningar på denna maträtt men döm om min förvåning när det visade sig vara riktigt gott. Och då höftade jag mest och tog av det jag hade. Vi snackar gammal hederlig panerad torsk med blomkålsmos!

Och yes, jag hade stora doubts angående blomkålsmos jag med. Jag är mer för broccoli i slaget om kålbuketterna, och då helst med tuggmostånd och gärna dränkt i ädelost. Alla LCHF:förespråkare lovordar detta till skyarna men den enda gången jag ätit det innan var jag inte så imponerad. För likt stuvade grejer, som jag har traumatiska minnen av.

Men A, som under shoppingen var väldigt mycket no-fucks-given i ett anfall av söndagsdepp, tinade upp lite vid nämnandet av blomkålsmos och jag var ovanligt inspirationslös i mitt halvt bakfulla tillstånd så vi körde på det.

En påse fryst blomkål, väl kokt, väl avrunnen, mosad, blandad med en rågad klick smör och två stora skedar Philadelphiaost, saltad och vitpepprad till fördömmelse och voilá - du har nåt som nästintill smakar som riktigt potatismos!

Och den panerade firren - jag tog av det som fanns, vilket var mandelmjöl, sesamfrön och lite fiberhusk. Ner med fesken i äggabäggat och dopp i paneringen och stek i rikligt med smör och olja blandat. Fy tusan vad nice det blir.

IMG_1886