Chocolate craze

Mycket choklad blir det. Igår cupcakes, idag mockarutor/Snoddas/kärleksmums gånger två. Först ut var Johannes som har cookie friday på CTS - de har äntligen börjat med detta nu på otippat initiativ från Stefan.

Johannes är ju något av en novis när det gäller bakning så han efterfrågade lite coaching och vi kom fram till att mockarutor är enkelt och bra och göra. Bakregel nummer ett - du kan aldrig faila med nåt riktigt chokladigt.

Sen har ju familjen Karlsson/Borgenstrand inte ens uns redskap i sitt kök som duger till bakning. Inte ens ett litet decilitermått. Så först fick vi ta svängen hem förbi oss och packa med lite nödvändigheter. Därefter hämta fler nödvändigheter på Dunnes som herr K inte lyckats finna dagen innan när jag skickade honom en inköpslista.

"Men jag gick ju till bakhyllan och nej, jag såg varken kokos, kakao eller florsocker och förresten vet jag inte vad florsocker heter på engelska!"

Suck. Noob.

Vi seglade in, svepte med oss varorna och seglade ut igen. Sen väl uppe i deras superfräscha nya lägenhet i Falcon View precis bredvid shoppingcentret, upptäcker vi att vi glömde kakaon. Jahapp.

Tursamt nog hade Karlsson en oöppnad burk Nutella och dagen (och kakan) var räddad. Bakregel nummer två - du kan aldrig få för mycket av Nutella.

Jag hade oerhört roligt under själva bakandet må jag säga. Min roll bestod av att sitta vid datorn och hojta ut orders till Johannes och vem skulle inte uppskatta något sånt... han for som en skottspole mellan ingredienser och mikrovågsugn och mitt i all villervallan uppstår en ytterst märkligt problem - det finns ingen sked att sleva Nutella och glasyr med (!). Så Karlsson får helt sonika ta till det enda som fanns atm, i form av en gaffel. Det är nog första gången jag har sett nån röra smet och glasera en kaka med en gaffel, och som dessutom har tålamodet för det :D

collagej

Koncentrationen var stor och den annars så sansade och effektiva Karlsson hade inte alls koll på tidseffektivitet och konsten att undvika waste genom organisering av arbetskraft och material - inte särskilt GDF-igt där herr Team Leader!

Ingen pli på Markus hade han heller som mest var i vägen, ignorerade order och satt och skrattade åt mitt domderande och Johannes fight med gaffeln.

Nevars, han var så duktig så, så pass att han fick en liten gemensam applåd av oss i slutet. Enda "ingripandet" från min sida var när glasyren skulle på. Bakregel nummer tre - du kan aldrig faila en kaka om du har på rikligt med god glasyr.

Jag gillar inte alls glasyren som finns i recepten för mockarutor, som blir tunn och knappt täcker hörnen. Och jag är fullkomligt allergisk mot kakor som har så tunn/lite glasyr att man ser igenom den, så jag höftade ihop en Nutellaglasyr (se bakregel nummer två igen) som spreds över. Glasyr på glasyr och dessutom med Nutella och på en chokladkaka. Alla odds i kakuniversum är med oss här!

Efter en kopp kaffe och chill efter väl arbetat förvärv (lättaste bakningen jag har tagit del av) begav jag mig hemåt för att påbörja mockarutor ännu en gång. Som om det inte vore nog med Karlsson så har även Peter cookie friday imorgon och efter att första ha övervägt att köpa en cupcake var till hela desken via Justeat.ie, och sen discardat den idén - det skulle kosta ca 60 euro - vände han sig till sin alltid lika trustworthy roomie och jag vann över Justeat.ie. Haha!

kaka

Med all ironi i världen dock så fixade jag faktiskt hans mockarutor via fusk... jag kände inte riktigt för att ställa mig och börja om med bakandet själv när jag kom hem och utan nån i närheten att domdera över. Så jag flörtade lite med min polare Betty Crocker och fixade hennes Devils Food Cake med chokladfudge som glasyr. Knäck bara en förbannat massa ägg och olja in smeten. Det ligger en alldeles gudomlig chokladdoft i hela lägenheten nu som får det att vattnas i munnen trots att jag inte är så chokladsugen. På lördag -då ska jag moffa i mig en riktigt stor chokladmuffins som de delade ut till UA häromdan efter avslutat möte i kontoret bredvid oss.

Tills vidare får jag hålla till godo med en kopp kaffe och lite mediterranean cheese. Och nu vaknade Herr Jönsson precis från sin eftermiddagsnap på 4 timmar och annonserade att han önskar sig TVÅ plåtar mockarutor. Back to the kitchen, bitch.