Something fishy

Det har varit dåligt med omega 3 på sistone i hushållet så denna vecka insisterade jag på fisk. Eftersom jag gjorde tacogratäng igår så kan jag inte gärna göra fiskgratäng - det finns gränser även för mig i hur mycket flötigt ostklet man kan äta. Men ost ska självfallet vara involverat. Jag är ju en sucker för och använda smaksatt Philadelphiaost och liknande produkter - så simpelt och gott. Jag var så avis när jag var på Ica Maxi sist och det redan breda utbudet av smaksatt creme fraiche, kesella etc har i princip fördubblats med massa nya, goa smaker. Kör jag fortfarande LCHF som bas hemma sen kommer jag bara göra en ändlös radda grytor känns det som.

Men såna nymodigheter har ännu inte nått den gröna ön - här får vi hålla till godo med Philadelphiaost och en och annan Cantadou. Inte fy skam det heller i och för sig.

Så, dessa två kombinerat med räkor ger en supersnabb fisk-och-räkgryta, eller vad man nu kallar det..? Känns inte direkt som gryta. Röra kanske? Anyway. Det enda du behöver är sagda osten (använde spring onions and pepper smak), 2 dl creme fraiche, valfri fisk och valfri storlek på räkor. Samma princip som räkor i het sås. Jag stekte fisken och räkorna ihop i smör och kryddade med vitpeppar och salt. I med ost och creme och rör väl ihop, smaka av med mer kryddor om det behövs. Klart.

IMG_1715

Och ja, det är i princip samma sallad hela tiden. Jag gillar den - lagom krispig och fräsch. Jag erbjöd Adde och välja annan sallad i lördags, men när han föreslog isbergssallad slog jag till reträtt och högg den gamla hederliga grönsalladen istället. Isbergssallad vafan... bara vatten ju.

Och appropå och handla - var tvungen och ta en bild på hur vi såg ut. Jag i neongrön tröja och han i neongul. Syntes vi bäst i hela köpcentrat eller? Som två vandrande ravepinnar.

IMG_1674