All that glitters

Bion var... tja. Hur föreställer ni er själva att Die Hard är, sex år efter trean kom ut och man får känslan av att det har varit en inspirationslös höst i Hollywood ? Lite skralt i kassan när inga större filmer gjordes än typ Hobbit och de sitter där och har styrelsemöte med morotskaka och skinny latte och diskuterar vad som ska göras för att dra in lite kosing så de har råd med wienerbröd och fullfet mjölk snart igen.

Fan, vi kör en remake på Die Hard, de har ju ändå kommit ut regelbundet det senaste decennierna! En till gör la inget?

Och så kokar de ihop en halvdan story med en åldrad Bruce som har en son, som råkar vara spion för CIA i Ryssland och som händelsevis råkar ha en aning ansträngd relation till farsgubben, deras likartade intresseområden till trots, och en dag inser Bruce att det är dags att lappa ihop och göra upp för sin frånvaro under sonens uppväxt. Ni vet, när han var busy med att vara ute och få folk att dö hårt. Då är det inte så lätt att komma i tid och dessutom vara representabel för sonens skolpjäser. Anyway, Bruce tar på sig papparollen och åker till Moskva för och hämta hem sonen, haken är dock att sonen är på superviktigt uppdrag med politisk korruption och kärnvapen och annat smått och gott i bunken och det funkar inte riktigt att farsan plötsligt dyker upp framför bilen efter ett bombdåd utanför en rättssal och fritagandet av en politisk fånge. Men det är exakt det han gör. Hur som haver, det blir så ofc att farsan hakar på uppdraget och en efter en dör sonens kumpaner tills det bara är far och son. Och vad passar bättre än att lappa ihop och göra upp för 20+ års fysisk och psykisk frånvaro  än och hoppa från diverse skyskrapor, volta X antal ggr med diverse militärfordon och sprängas i luften med en liten dos av kärnvapen omkring? För självklart är ju familjen McClane indestructable och klarar sig ur allt detta flera ggr om med enstaka skrapsår och lite manligt hostande och harklande och "are you alright, son?"

Ja, ni ser vart jag vill komma... filmen är en enda kliché och allt var otroligt förutsägbart. Jag räknade ut flera scenarion som jag var säker på skulle komma redan efter första kvarten, och yep - allt hände. Speciellt de sentimentala delarna. Gudars.

Men men, jag må vara smått introvert men lika många ggr som jag njuter av mitt eget sällskap, lika mycket behöver jag andras och få komma ut och prata, umgås, göra något istället för och bara sitta inne hela dagarna som det ofta blir nu. Så det var nice!

Fick ett ryck och städade bland mina smycken förut med. Har så otroligt många och ändå använder jag kanske 3-4 stycken regelbundet. Skärpning. Rotation. collagejewellery

Nu blir det och ta sig ett fröknäcke och slösurfa lite innan det blir dags att törna in och förbereda sig inför ännu en måndag. Ska försöka göra den här veckan till officiella rensningsveckan. Bland prylar, kläder, och diverse avlopp...Wish me luck.