Love

För  sex år sen gick jag i taket om min pojkvän inte köpte mig minst tre presenter på Alla Hjärtans Dag. Sen gick jag runt och sa att jag inte brydde mig när jag faktiskt brydde mig väldigt mycket och spenderade hela dagen i ångestmoln över tanken att han kanske trott mig och inget köpt... funny how stupid a girl can be. Nu börjar jag sålla mig till skaran av människor som kallar det för "ännu en konsumtionsdag" och är sen länge av åsikten att speciella kärleksbetygelser är roligare och mer värdefullt om man gör det random, året om. Jag älskar att beställa en bukett blommor till min farmor, skicka hem en liten present till mamma, köpa med mig godsaker eller nån fånig grej till A när jag är iväg - sånt man gör när andan faller på. Förr brukade jag gömma lappar i fickor och grejer men kommer på nu med ett skuldmedvetet styng att jag inte gjort det på bra länge. Men still, det är så värdefullt att få en liten överraskning mitt i vardagen som lyser upp och förgyller. A har blivit väldigt medveten om detta. Det känns lite som att det är ombytta roller nu :)

Men nu skulle jag inte prata om hur jag var för x antal år sen och vad jag tycker och tänker, utan meningen med inlägget var att uppmärksamma hur otroligt bra den här dagen har varit. Först går jag och vinner pris för mina cupcakes, en höjdpunkt utan dess like. Sen kommer jag hem och kommer på att mamma packade ju i smyg ner en present till mig i väskan som inte fick öppnas förrän idag!

IMG_1663

Inuti kuvertet finns ett kort som rörde mig till tårar och jag satt länge och bara läste det om igen och bara känner våg efter våg av tacksamhet över att ha en sån underbar mamma. Min älskade mor, det är nog ifrån henne jag har fått idén om spontan omtanke och små glädjen i vardagen. Jag har minnen av dagar efter skolan när det har legat en chokladbit och väntat på sängen, eller att hon lägger en påse av mina favoritchips på kudden när jag kommer hem på semester. Varm choklad som väntade på morgonen innan skolan, och nu på senare tid allt det här med att hon skickar paket med de små obligatoriska kalenderklapparna innan julafton, bara för att jag inte ska missa traditionen... att hon alltid lagar fläsk med löksås när jag kommer hem. Sticker till mig små saker som hon hittat och tänkt att det skulle passa mig. Och sånt här, jag upptäckte paketet när jag skulle lägga ner en tröja i väskan och fick lyfta på ett annat plagg. Hur hon fick plats med det i mitt handbagage är en gåta.

Och som den underbara mamma hon är så är hon helt med i svängarna över vad hennes dotter tycker om för tillfället.

IMG_1670

IMG_1671

heart

När jag torkat tårarna och ätit en low carb-bar går jag in i rummet för att byta om till bekvämare kläder. Då möts jag av detta färgsprakande inslag i sängen.

IMG_1667

Och här börjar det om igen redan när jag läser kuvertet. A har aldrig riktigt varit mycket för och uttrycka känslor och tankar i skrift, så när det väl händer är det dubbelt så värdefullt. Och här kommer beviset för att det finns fler som är uppmärksamma och planerande. I kuvertet fanns nämligen ett presentkort till en nagelsalong. I månader nu har jag gått och längtat efter att ha fixade naglar och planerat och gå dit men sen är det alltid nån sista-minuten utgift och så tvekar jag och så blir det inget. Precis som med tatueringen. Och i kassen finns en kartong från mitt beloved Bodyshop med en uppsjö chokladdoftande godsaker - som INTE ska ätas. Jag fick sitta ner ett tag och lugna ner mig innan jag kunde gå ut och krama om honom utan att bryta ihop i en liten pöl vid fotpallen, för DET hade ju varit ytterst oromantiskt. Jag är fortfarande inte van vid att någon tänker på vad JAG vill ha och uppskattar och jag blir så rörd.

heart

Jag är så oerhört tacksam att jag har så underbara människor i mitt liv, även de som inte gett Valentinpresenter men gett mig så mycket annat.

Men mamma och A är två av de allra viktigaste personerna i mitt liv, oavsett vad som händer.

Jag önskar er alla en fortsatt underbar Alla Hjärtans Dag, med vänner, kärestan, djuren, eller den viktigaste personen att älska djupt - dig själv.