Great buns

Det är ju ändå märkligt att jag ska gå emot mitt eget sunda förnuft så ofta som jag gör. Jag tänkte tanken innan jag klev på bussen att det vore nog säkrast att åka direkt till lituanska affären i Village för och köpa krossat linfrö. Men sen kommer mitt optimistiska, men ack så oeftertänksamma andra jag fram och bara "näee det finns sääkert på Dunnes eller i hälsokostaffärerna, åkt till B-town du".

Sagt och gjort. Jag browsade lite affärer, valde ut en klänning men hängde sedan tillbaka den (yay!) och köpte bara en blåspetsad bolero för 7 euro och en klädroller - tycker det var helt OK faktiskt.

Testade lite olika kavajer och blev smått deprimerad över att jag tydligen har så stora bröst att 90% av alla M eller L kavajer inte når runt dem (!) och beslöt mig för och skita i browsandet och fixa frön istället.

Går till Dunnes - bara hela frön.

Går till första hälsoaffären - bara hela frön.

Receptet kräver krossade och jag vill helst inte ha frön överallt mellan tänderna och massa tuggmotstånd. Med en resignerad suck går jag ut från shoppingcentrat och halvvägs till Lidl, 50 meter bort kommer jag på att det finns en andra hälsokostaffär. Går tillbaka, går igenom halva köpcentrat och in i butiken.

Bara hela frön.

Nu börjar dessutom armarna värka av min ganska tunga väska och påsen med päron jag köpt med mig, plus febervärk och medans jag går ut en andra gång känner jag mig så matt att jag beslutar mig för att använda mitt dyra pulver från SQ istället. Men sen när jag närmar mig korsningen som leder ner till Village far fan i mig - jag SKA ha de där jävla krossade linfröna! Hela anledningen att jag for till B-town var på grund av dem! Så jag promenerar hela vägen till Lituanaffären i Village, köper mina förbannade krossade frön för 1.99 euro som såklart fanns där hela tiden, och promenerar sen hela vägen hem. Jag som hade lovat mig själv att inte motionera nåt idag och  så har jag ca 2 timmar promenerande bakom mig nu. Armar och rygg värker nåt så djävulskt och febervärken hänger kvar och leker kull med kroppen.

Men - det var riktigt nice bröd! Inte massa mandelsmak, inte äggigt, utan vanligt, hederligt fullkornsbröd... med en rejäl klick smält smör och flera skivor ost, fy fan så gott det var för min craving...

IMG_1394-001

Hääääär hittar ni receptet och om ni har en muffinsplåt så rekommenderar jag att rulla bollar och lägga i där, så blir de runda och jämna som ovan. Glöm inte garnera med valfria frön, jag glömde det och fick göra det lite på eftersläp.

Nu ska denna frö(!)ken gå bums i säng med en Panodil och hoppas att sömnen gör sitt för min stackars plågade lekamen.